Alin Cirdei alearga in „imparatia” ghetarilor austrieci. Si nu e singur

479

Alin Cirdei participa la acest sfarsit de saptamana la Gossglockner ULTRA-TRAIL. Concursul de alergare montana care iti „fractureaza” limba daca incerci sa-l pronunti iti si „taie” rasuflarea prin splendoarea peisajelor si a dificultatii. Competitia propune 4 curse individuale (110 km, 75, 50 si 30km) si o stafeta de 110km. Alin va lua startul in ultramaratonul de 75 de kilometri, cu 4000 de metri diferenta de nivel. 

Alin Cirdei si ceilalti concurenti vor alerga in jurul „acoperisului” Austriei: varful Großglockner, 3798 de metri altitudine, in sud vestul Austriei, langa Kaprun

„Sunt prima data in zona. Este superb aici. In cursa nu prea ai timp insa sa te uiti stanga – dreapta. E si putin frustrant”, spune Alin (foto de pe traseu) cu mai putin de o zi si jumatate inainte de startul concursului. E in cabana, iar afara e furtuna. Nu-l sperie! Poate mai mult caldura. „Dupa ce am studiat timpii de anul trecut si dupa cum arata traseul as vrea sa termin in jur de 9 ore. Depinde mult si de conditii, nu as vrea sa fie caldura” spune ultramaratonistul pentru aimx.ro. 

Traseul ajunge pana aproape de 3000 de metri altitudine. Iar cursa lunga de 110 kilometri te poarta prin 3 provincii, 7 vai, 6 orase, te „catara” pe 14 ghetari, iar in jurul tau ai parte de numeroase varfuri de peste 3000 de metri. Alin a facut si o scurta acomodare cu traseul

„E pe stilul meu in mare parte. Imi place din ce am vazut (destul de tehnic cu urcari si coborari abrupte), in afara de ultimii kilometri care sunt putin mai plati. Este exact ce imi place mie mai mult”

Alin Cirdei: „Este unul dintre cele mai importante obiective de anul acesta”

Alergatorul da atentia cuvenita unui astfel de concurs.In primul rand pentru ca e un concurs international si e si concurenta mai mare. Am si o “revansa” de luat dupa Lavaredo. A devenit cumva tinta principala pe anul asta. Si incep sa intru in perioada din an in care ma simt cel mai bine. Sper sa iasa asa cum trebuie”
Alin are 25 de ani, s-a nascut la Timisoara, a copilarit in judetul Suceava, iar de aproape 3 ani sta in Cluj. „Cu alergarea am inceput acum 4 ani pentru a da kilograme jos, dar pofta de alergare montana am prins-o abia dupa ce am participat la prima competie. Pe vremea aceea nu stiam ca exista sportul asta :). 
22 de alergatori romani sunt inscrisi la start in cele 5 curse. Andrei Tale si Carmen Albisteanu participa la stafeta ( 62 de km, 4500 + 48 de km,2000). La ultramaratonul de 110 km sunt inscrisi Robert Balan, Daniel Balan, Alexandru Nedelcu, Andrei Marcu si Ladislau Ungurean. La 75km, Alin Cirdei este singurul reprezentant. La proba de 50km avem 6 baieti si o fata: Ana Maria Lazar, Stefan Salagean, Sorin Toma, Cristian Bilegan, Cristian Pop, Ovidiu Musta si Alin Voicu.
Nici in cursa de 30 de km Romania nu duce lipsa de alergatori: Paraschiva Bors, Diana Alina Pop, Monica Pavelea, Nicolae Balan, Tudor Pavelea, Dan Oniga si Cristian Pop.
Tot pe aimx.ro poti citi si despre inotatorul David Popovici care a facut senzatie la Jocurile Olimpice de Tineret: aur plus recorduri nationale doborate la 4 categorii de varsta,  AICI!!!
Autor: Vlad Lucian Arhire
Credit Photo: Lavaredo Ultra Trail