Alina Motea Ciuculescu face performanta in scrima! Antrenoarea trage un semnal de alarma

0
1715
Alina Motea Ciuculescu face performanta in scrima! Antrenoarea trage un semnal de alarma

Alina Motea Ciuculescu  coordoneaza tinerele talente din scrima la clubul privat ACS Stesial. Dupa experienta de succes cu Alexandra Predescu, campioana mondiala la spada la cadeti individual,  Alina Ciuculescu a colaborat cu Marcela Mincu la Campionatele Europene din Rusia. Rezultatul: clasare pe podium pentru cadetele antrenate in proba de spada.

Alina Motea Ciuculescu a asistat la duelurile premergatoare Europenelor.

Echipa de cadete a fost formata in urma cu o luna. A fost o lupta apriga pana la ultimul concurs, deoarece diferenta de puncte intre candidate  a fost foarte mica.

„Desi la inceputul sezonului sportiva mea a plecat din poziția a 6-a, a ajuns la finish pe 2. Este vorba de Andrada Ghica,o sportiva care nu si-a pierdut speranta pana in ultima clipa.”

Alina Motea Ciuculescu  a avut experienta de anul trecut si a mizat pe reteta succesului.

„Am fost secund la echipa de seniori, care a obtinut bronzul la Europenele de seniori. O echipa tanara, care a creat o surpriza mare!  A invins in finala mica puternica echipa a Estoniei. In toamna am fost indepartata, dar am crezut ca voi ramane la cadeti. Ii explicasem doamnei  Pascu planul si strategia pentru a crea o echipa de viitor, dar se pare ca federatia nu a fost interesata.”

Alina Motea Ciuculescu s-a concentrat pe activitatea de la echipa de club si a adus performanta la nationala.

„Mi-am continuat munca la echipa mea, deoarece am 4 sportive de excepție. Din cele 4 cadete care au participat la Soci. Andrada este cea mai mica, Mihaela,Talida si Claudia sunt in ultimul an la U17. Inainte de Europene nu am facut o pregatire ca “la carte”. Fetele trebuiau sa mearga si la scoala! Mihaela (liderul) era accidentata, iar celelalte nu le-am avut la dispozitie decat o saptamana, Am mers mai mult pe pregatire individuala (fiecare cu antrenorul ei) si asalturi tactice.”

Alina Motea Ciuculescu a mizat in asalturi pe sportivele de la club si pe cele ale colegei, Marcela Mincu.

„Am fost sceptica,dar nu dezarmata,intotdeauna am crezut ca daca aceste fete sunt coordonate cum trebuie, pot face o figura frumoasa. Dupa rezultatul dezamagitor de la individual, nu-mi ramasese decat sa pregatesc meciurile cu minutiozitate si fara gresala.”

Alina Motea Ciuculescu nu a lasat sa se vada nicio secunda ingrijorarea.

„Am scos fetele la plimbare prin oras. Le-am pregatit mental pentru ce avea sa urmeze. Le-am spus ca numai de ele depinde, ca eu am incredere ca pot sa se “adune” si sa aiba medalia la gat. Urmatoarea zi am facut un antrenament lung in care am pus la punct toate detaliile. Le-am simtit dorinta de a castiga o medalie,deci treaba era rezolvata 45%.”

Europeanul de scrima din Rusia le-a gasit pe cadetele de la spada pe podium.

Mihaela Leonte (CSS QUARTO), Andrada Ghica(ACS STESIAL), Talida Enache (CS UNEFS) si Claudia Durau( LPS CRAIOVA) au invins echipa din Israel pentru medaliile de bronz.

„Concluzia este ca avem inca sportive care pot face performanta,dar daca federatia nu ne sprijina, degeaba. Deplasarile sunt suportate in mare majoritate de parinti. Ei sunt cei care se implica pentru pregatire, medicatie…  Nu stiu cat se va mai putea…Din pacate nu intereseaza pe nimeni. Merg pe principiul “daca merge bine,daca nu, nu. Asa am patit si in urma cu 3 ani cand sportiva mea, Alexandra Predescu a castigat campionatul mondial U17, la individual.Ca sa obtinem titlul suprem, parintii au investit in concursuri timp de 4 ani. Dar asta e istorie…prezent si s-ar putea si viitor: nicio schimbare!”