sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăCAMPIONIAmalia Niță e campioană europeană la box, la junioare în limitele categoriei...

Amalia Niță e campioană europeană la box, la junioare în limitele categoriei 66 kg.

Amalia Niță e campioană europeană la box. Pugilista română, campioana en titre, a luptat pentru medalia de aur la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Montesilvano.

Amalia Niță e campioană europeană la box, la junioare în limitele categoriei 66 kg.

Amalia Niță e campioană europeană la box după ce a învins-o la puncte (5-0) pe britanica Sarah Lilly Deacon, în penultimul act. Niţă a învins-o în finală pe italianca Amina Golinelli.

România a obţinut şi patru medalii de bronz, după ce Daniel Irofte (la categoria 50 kg), Alexandru Cărare (categoria 66 kg), Diana Tănăsescu (categoria 70 kg) şi Alexandra Bercea (categoria +80 kg) au pierdut în semifinale.

Irofte a fost învins în penultimul act de georgianul Sviad Ciociua, (3-2).

Şi Diana Tănăsescu a pierdut în faţa unei reprezentante a Poloniei, Oliwia Araszevska, (0-5).

Alexandra Bercea a pierdut prin KO tehnic în prima repriză, în faţa Sandrei Van der Zanden.

Amalia Niţă, de la Clubul Sportiv Municipal Danubius Tulcea, antrenată de Ştefan Gabriel Simion e determinată să obţină aurul la toate competiţiile la care participă.  Prezentă la Turneul Internaţional Gheorgheni Open, sportiva a mai bifat o medalie de aur în acest an.

Anul trecut, Amalia Niţă a cucerit medalia de aur în limitele cat.egoriei 63 kg, la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Tbilisi, după ce a învins-o în finală pe poloneza Karolina Kuhn, la puncte (5-0).

Alţi doi români au obţinut atunci medaliile de argint. Angelo Teodosescu (categoria 80 kg) a pierdut la puncte finala cu rusul Rasul Gadjiev (0-5), în timp ce Andra Sebe (categoria 60 kg) a fost întrecută şi ea de o reprezentantă a Rusiei, Daria Novinskaia (0-5).

Trei români au câştigat în 2021 medalii de bronz, Daniel Gîrleanu la categoria 54 kg, Ana Maria Romanţov la categoria 52 kg şi Alexandra Bercea la categoria +80 kg.

Medalia de aur a fost răsplătită la Europene în 2021 cu 4.000 de dolari, argintul cu 2.000 de dolari, iar bronzul cu 1.000 de dolari.

Pe AIMX  citiți și articole din natație!

Autor: Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE