Amalia Puflea, Amalia Ghigoarță și Sabrina Voinea au câștigat aur la FOTE!

0
526
Amalia Puflea, Amalia Ghigoarță și Sabrina Voinea au câștigat aur la FOTE!
SURSA COSR

Amalia Puflea, Amalia Ghigoarță și Sabrina Voinea, însoțite de antrenorii Lucian Sandu și Camelia Voinea au concurat în prima subdiviziune și cu un total de 102.950 puncte au depășit Germania.

Amalia Puflea, Amalia Ghigoarță și Sabrina Voinea au câștigat prima medalie de aur pentru delegația României la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovacia.

Lucian Sandu, Gina Gogean, Florin Uzum, Ramona Micu, Cătălin Meran, Mădălina Susan ( CNOPJ Deva) și Camelia Voinea (CNOPJ Constanța) se ocupă de pregătirea fetelor.

Gimnasta Amalia Puflea a reușit să urce pe podium la individual compus, și are medalia de aur cu echipa formată cu Amalia Ghigoarta și cu Sabrina Voinea. Sportiva care se antrenează la Centrul Național Olimpic pentru Juniori de la Deva a avut evoluții notate cu 13.250 la sărituri, 12.500 la paralele, 12.900 la bârnă și 13.000 la sol. Conform postări COSR- Totalul, 51.650 puncte a fost al doilea din concurs, la o zecime de aur. Titlul olimpic la FOTE Banska Bystrica a fost câștigat de reprezentanta Germaniei Helen Kevrig, pe trei s-a clasat franțuzoaica Lilou Viallat. Amalia Ghigoarță a terminat pe locul 5 la individual. În finalele pe aparate Sabrina Voinea va evolua la sărituri, Amalia Ghigoarță la paralele, Amalia Puflea la bârnă și la sarituri ca și Sabrina Voinea.

Primele medalii cucerite de sportivele din România la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Competița este la Banska Bystrica, în Slovacia. Prima medalie a fost obținută de atleta Ana Maria Vişan: bronz în proba de aruncare a discului. Tot marți, înotătoarea Aissia Prisecariu a obținut medalia de argint în proba de 200 metri spate.  

Primele medalii cucerite de sportivele din România la Festivalul Olimpic
Sursa Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Primele medalii cucerite de sportivele din România la Festivalul Olimpic! Aissia Prisecariu și Ana Maria Vișan urcă pe podiumul de premiere!

Ana Maria Vișan a fost a 3-a la aruncarea discului, cu 39.47 metri. Sportiva din Germania, Frieda Roberta Echterhoff, care a aruncat la 43.24 metri a câștigat în fața reprezentantei Cehiei, Natalie Fiserova, cu o aruncare de 40.99 metri. Sportiva de la Dinamo are în palmares titlul național.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea