Ana-Maria Popescu, după amânarea JO: „E cea mai mică problemă”

158

Ana-Maria Popescu consideră cea mai mică problemă amânarea cu un a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Medaliată cu aur la JO 2016 cu echipa României, Popescu a asigurat că va face totul pentru a fi prezentă la competiţia reprogramată pentru 2021.

Ana-Maria Popescu, în autoizolare la domiciliu

Ana-Maria Popescu a anunţat pe pagina sa de Facebook că amânarea Jocurilor Olimpice cu un an ”pare cea mai mică problemă cu care ne confruntăm în această perioadă”.

”Tokyo2020… un vis amânat?? Singura noastră grijă, a sportivilor, până acum puţin timp era cum să ne antrenăm mai bine pentru a prinde biletul către competiţia supremă. Acum, în schimb, pare cea mai mică problemă cu care ne confruntăm în această perioadă! Nu, munca şi efortul din ultimii patru ani de zile nu ne-au fost anulate; visul de ajunge la Jocurile Olimpice este încă viu şi vom ajunge acolo dacă vom respecta regulile. Noi ştim cel mai bine că sportul te învaţă, înainte de toate, să respecţi regulile jocului”, a scris scrimera.

Liderul Cupei Mondiale la spadă feminin a dezvăluit că este ca şi calificată pentru o nouă ediţie a JO.

”Înainte de toată această nebunie, după toate calculele posibile, eram calificată matematic pentru a cincea oară la JO. Nu am apucat să mă bucur sau să vă anunţ, aşteptam confirmarea după ultima competiţie. Acum aştept decizia FIE în privinţa competiţiilor din acest sezon şi a sistemului de calificare!”, a adăugat spadasina.

Popescu se află în autoizolare la domiciliu, după ce mai multe spadasine asiatice au fost testate pozitiv cu coronavirus după Cupa Mondială de la Budapesta, la care au luat parte şi 18 spadasini români.

”Însă, nici aceasta nu mi se pare a fi o problemă reală, ci doar incertitudinea aceea care ne macină pe fiecare dintre noi când ne gândim la viitor.

Problemele cu adevărat importante nu se întâmplă în casele noastre, acolo unde ne plângem de milă şi de plictiseală. Nicidecum… Problemele reale sunt în spitale, acolo unde oamenii luptă cu un inamic invizibil şi se străduiesc din toate puterile să-i facă faţă. Problemele sunt afară, pe stradă, acolo unde alţi oameni încearcă să se facă înţeleşi de către cei mai inconştienţi dintre noi.

Problemele sunt în magazine, unde personalul de la casa de marcat încearcă să baleteze între scanat produse şi pus marfă în rafturi spre nemulţumirea clienţilor, care oricum erau nemulţumiţi şi înainte. Probleme au toţi cei care se expun zi de zi pentru a ne fi nouă bine. Ştiu, am mai spus asta!”, a comentat Ana-Maria Popescu.

Cei 18 sportivi români aflaţi în autoizolare după concursul de la Budapesta sunt Ana-Maria Popescu, Greta Vereş, Amalia Tătăran, Bianca Benea, Alexandra Predescu, Claudia Naboiu, Adela Danciu, Raluca Sbârcia, Mario Perşu, Adrian Dabija, Adrian Ciprian Szilagyi, Alin Sbârcia, Lucian Ciovică, Liviu Dragomir, Alin Mitrică, Mihail Oprea, Victor Vîlceanu şi Daniel Gavriluţ.

Credit foto: Facebook Ana-Maria Branza Official

Pe AIMX aflati aici povestea lui Rareş Toader!