Ana Maria Popescu este pentru a patra oara castigatore a Cupei Mondiale la spada

173
Ana Maria Popescu este pentru a patra oara castigatore a Cupei Mondiale la spada

Ana Maria Popescu este prima in clasament, cu 176.000 de puncte. Campioana de la Steaua este urmata de brazilianca Nathalie Moellhausen (157.000 de puncte) si de chinezoaica Sun Yiwen (149.000 puncte). Ana Maria Popescu a fost cea mai buna si in sezoanele 2007-2008, 2008-2009 si 2012-2013.

Ana Maria Popescu este cea mai titrata spadasina din istoria Cupei Mondiale. Ana le-a depasit pe Laura Flessel din Franta si pe Emese Szasz-Kovacs (din Ungaria), ambele au cate trei stagiuni in care au dominat Cupa Mondiala.

Federatia internationala a decis ca sportivii castigatori ai clasamentelor anuale 2020 la juniori si seniori, individual si pe echipe, sa incheie stagiunea in functie de rankingul mondial de la nivelul lunii martie 2020. Activitatea a fost oprita la inceputul anului din cauza pandemiei.

Anul acesta Ana a luptat in finala Cupei Mondiale de la Havana. In Cuba cea mai buna sportiva la scrima a Romaniei a luptat in ultimul act cu poloneza Zamachowska! Pana la infrangerea din finala, Ana a trecut in concurs de chinezoaica Sun Yiwen  si s-a calificat pentru confruntarea din penultimul act contra reprezentantei Frantei, Marie-Florence Candassamy. Amalia Tătăran s-a oprit în sferturi, fiind eliminată de poloneza Zamachowska. Ana Maria a invins-o in optimi pe ucrainianca Olena Kryvytska, cu 15-10.

Pe perioada izolarii, Ana a fost operata la genunchi. Ana Maria nu s-a abatut de la viata de sportiva profesionista in perioada de criza cauzata de coronavirus. Campioana a continuat sa se antreneze indiferent de situatie.

Ana Maria Popescu este pentru a patra oara castigatore a Cupei Mondiale la spada

Caracter puternic, sportiva de exceptie, pregatita fizic si moral, Ana are puterea sa treaca peste obstacole. Ana nu dramatizeaza si trateaza cu optimism si cu zambet momentele de incercare.

”Operația a decurs bine 🙏 am urmărit tot procesul pe monitor fiindcă eram tare curioasă de cum arată genunchiul meu „live”. Zâmbetul a rămas la purtător 😊 mulțumită oamenilor care au avut și au în continuare grijă de mine 😍. Iar de restul am dormit!”-Ana Maria Popescu

Pe AIMX aflati si vesti din ciclism aici!

Autor Ovidiu Pețenghea