Ana Maria Popescu obține medalie în Dubai la Cupa Mondială de spadă

84
Ana Maria Popescu obține medalie în Dubai la Cupa Mondială de spadă
sursa Federatia Romana de Scrima

Ana Maria Popescu obține medalie în Dubai. Vicecampioană olimpică la Tokyo, Ana a câştigat medalia de argint la Cupa Mondială de spadă de la Dubai.

Ana Maria Popescu obține medalie în Dubai, argint după ce a fost învinsă în finală de estoniana Kristina Lehis, cu 15-14. În weekend-ul precedent, Ana-Maria Popescu a primit pentru a cincea oară trofeul Cupei Mondiale, pentru sezonul 2020-2021.

Ana Maria Popescu obține medalie în Dubai la Cupa Mondială de spadă

Ana a câștigat argintul în Dubai după meciurile din grupă. a intrat direct în sferturile de finală, unde a învins-o pe Zainab Al-Hosany din Emiratele Arabe Unite cu 15-5. În semifinale Ana a învins-o pe Alanoud Al Saady tot cu 15-5.

La masculin, Andrei Burghelea a obţinut două victorii în grupă, cu tadjikul Murodjan Halikov şi cu britanicul Ben Philips. Pe tabloul principal, românul a trecut în primul tur de Saif Ahmed cu 15-12. Andrei a fost învins în optimi de kazahul Elmir Alimjanov, câştigătorul competiţiei. Burghelea s-a clasat pe locul 14, din 21 de spadasini.

La International Epee Cup 2021, Ana-Maria Popescu s-a impus în toate cele patru meciuri din grupă, cu Sheikha Al-Zaabi, Fajr Al-Marzooqi, Afra Abdalla (toate din Emiratele Arabe Unite) şi cu britanica Ananya Navalekar.

Declarația Anei Maria Popescu după ce a primit premiu pentru evoluția care a dus-o către un record în scrimă!

”Anul trecut când @fencing_fie a decis să acorde distincțiile pentru sportivii anului, deşi sezonul fusese întrerupt la jumătate, am simțit un soi de nedreptate față de adversarele mele.
Avusesem un start bun de sezon, eram prima în clasamentul mondial, dar ştiam că lucrurile se pot schimba până la final… aşa că m-am bucurat doar pe jumătate de premiu şi mi-am promis că o să fac tot posibilul ca în următorul an să mă mențin pe poziția fruntaşă 🥇

Un an mai târziu… iată-mă la Lausanne, la Congresul FIE, primind pentru a V a oară această distincție 🙏 Mândră, onorată şi extrem de fericită ❤

Declarația Anei după ce a devenit pentru a 5-a oară cea mai bună spadasină a lumii!
Declarația Anei după ce a devenit pentru a 5-a oară cea mai bună spadasină a lumii!

Aşa cum am spus de multe ori… sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când îndrăzneşti să crezi şi să munceşti pentru visul tău! Credeți, oameni buni, visați… îndrăzniți 🥰

Mulțumiri infinite familiei mele, echipei şi tuturor oamenilor care m-au însoțit pe drumul performanței” sursa Anamariabranza Instagram

Pe AIMX citiți aici și despre Ultra Black Sea: concept unic cu 5 zile de alergare la Mamaia!

Autor Ovidiu Pețenghea