Anamaria Nesteriuc castiga primul titlu balcanic la senioare. Secretul succesului in atletism

929

Anamaria Nesteriuc  a reusit sa-si adjudece primul titlu balcanic la senioare in evenimentul din Turcia, la Istanbul. Reprezentanta clubului Steaua s-a impus cu (8.17) la 60m.garduri. AIMX a stat de vorba cu atleta nascuta la 29 Noiembrie 1993.

Anamaria Nesteriuc a inceput sa faca atletism din joaca si acum face performanta.

 „Parintii mei, antrenori de atletism pe atunci, ma luau cu ei pe stadion in fiecare zi. Pot spune ca o parte din copilarie mi-am petrecut-o pe stadion. Imi placea sa ma joc la groapa cu obstacole si pe salteaua de prajina. Incet-incet am inceput sa fac si eu exercitii cu grupele de incepatori si a ajuns sa-mi placa atat de mult atletismul incat inca il practic.”

Doina Nesteriuc stie ce e cel mai bine pentru Anamaria, o antreneaza si o calauzeste pe calea succesului.

„Nu m-am gandit niciodata sa-mi schimb antrenorul. Am avut si avem in continuare o colaborare foarte buna.”

Anamaria Nesteriuc nu a neglijat studiile! A oscilat insa intre Farmacie si atletism.

„Am avut doua perioade mai grele pe parcursul anilor. Una in 2012, cand eram in clasa a 12-a. Ma pregateam pentru Bacalaureat. Ma antrenam si faceam si pregatire pentru admitere  la Facultatea de Farmacie. A fost un efort care a meritat. Bac-ul l-am luat cu brio si am alergat la Campionatul Mondial de juniori de la Barcelona. M-am razgandit in ceea ce priveste facultatea, desi renuntasem initial pentru ca nu as fi putut sa le imbin. Aceasta a fost cea mai grea deicizie de atunci dar acum nu imi pare rau deloc. Am facut o postliceala de trei ani”

Anamaria Nesteriuc este acum studenta in anul 2 la Nutritie si Dietetica.

„A 2-a perioada grea a fost in 2015, cand aveam accidentari minore dupa fiecare concurs si care nu ma lasau sa-mi fac treaba cum as fi vrut, dar am trecut cu bine peste ele.”

Anamaria Nesteriuc are un indemn pentru noua generatie!

„As sfAtui copiii sa faca atletism pentru ca este sanatos sa faci un sport in primul rand, dar si pentru ca te dezvolta armonios si ajuta la motricitate.”

Credit foto: Florin Matei

Autor: Ovidiu Pețenghea