Andreea Alina Piscu s-a impus la Craiova. Victorie la semimaraton.

595
Andreea Alina Piscu s-a impus la Craiova. Victorie la semimaraton.

Andreea Alina Piscu a castigat titlul national reconfirmand atuurile de campioana. Anul trecut Alina a terminat Campionatul National de semimaraton in 76 de minute si 26 de secunde, dupa titluri la juniori si tineret.

Andreea Alina Piscu se afla pe calea succesului obtinut de doua gorjence de top Lidia Simon si Constantina Dita.

Victoria de la Craiova s-a produs dupa o alergare in 1:17:08. Campioana a vorbit pentru AIMX despre parcursul sau.

„Atmosfera de concurs a fost foarte frumoasa. Am avut parte atat de sustinerea antrenorilor, a colegilor cat si a familiei. Ca si timp am alergat 1:17:08 dar nu imi propusesem sa alerg mai tare. Am privit acest concurs ca pe un antrenament. Ca si competitii viitoare o sa fie in mai Cupa Europei de 10000 care va avea loc la Londra. Obiectivul meu e sa castig o medalie cu echipa Romaniei la Campionatul Mondial de distanta lunga din Polonia din luna iunie.”

Andreea Alina Piscu a facut mai mult volum pentru participarea la Campionatul Mondial de semimaraton din luna martie.

„Pregătire o sa fie tot pe volum si poate putin pe intensitate. Ca si concursuri am avut nationalele de sala unde am venit pe 2 la 3000m si pe 3 la 1500 m la tineret. Am participat la selectia de alergare montana unde am castigat. Am fost aleasa sa fac parte din echipa Romaniei care va participa la Campionatul Mondial de distanta lunga, care e tot montan.”

Andreea Alina Piscu face antrenamentele cu Ion Bura.

„Cu antrenorul ma inteleg destul de bine. Stabilim la ce competitii am sa particip si ma pregateste pentru competitile care vor urma.”

La Craiova, Andreea Alina Piscu s-a impus in fata reprezentantei clubului CSM Zalau. Paula Claudia Todoran a incheiat dupa 1:17:30. Podiumul la „Nationale” a fost completat de colega de club a castigatoarei, Adela Paulina Baltoi (CS Pandurii Tg.Jiu).

Andreea Alina Piscu a castigat si la concursul pe echipe

„Am avut echipa de tineret formata din Alina Butnariu,Cioveie Mihaela,Popescu Izabela si Corbu Larisa. Ne-am impus atat la tineret cat si la senioare.”-Andreea Alina Piscu

Autor: Ovidiu Pețenghea