Andreea Calugaru e statistician si va concura la Mondialul Half Ironman

607
Andreea Calugaru e statistician si va concura la Mondialul de Triatlon

Andreea Calugaru e de 6 ani implicata in cursa de calificare la Mondialul Half Ironman! Visul i s-a implinit in acest an. Pentru acest obiectiv Andreea s-a dedicat si a facut multe sacrificii. Liviu Constantinescu, Vali Rosioara, Alex Ciocan si Radu Milea au ajutat-o in timp pe Andreea. Calugaru a reusit astfel in acest an sa obtina calificarea la Mondiale! Andreea a concurat la triatlonul din Dubai. La profesionisti Alex Ion a terminat cursa pe locul 20. La amatori Andreea Calugaru a terminat pe 7 la categorie. Rezultatul a calificat-o la Campionatul Mondial Half Ironman. Sprijinul familiei a contat enorm in reusita Andreei!

Andreea Calugaru e hotarata sa-si valorifice atuurile! Triatlonista se pricepe la numere si la analizat curse. Andreea stie sa stea pe un pace la alergare aproape la virgula!

”Sunt de profesie statistician asa ca numerele stau la baza deciziilor mele si in sport. Am analizat rezultatele din trecut. Am pus pe hartie care e timpul minim de calificare. Apoi am facut tot ce mi-a stat in putinta sa ajung la timpii de calificare. A fost o predictie. Uneori mai gresesc, de data asta mi-a iesit.”-Andreea Calugaru

In fiecare an sunt peste 100 de curse oficiale Half-Ironman si fiecare are un numar limitat de locuri de calificare pentru “cursa suprema”. Andreea Calugaru  poate sa ramana singura 6 ore pe home trainer privind la un perete. Andreea poate sa inoate 5000 de metri intr-o piscina de 20 de metri fara sa se plictiseasca.

Andreea Calugaru e statistician si va concura la Mondialul de Triatlon„Nu sunt un talent inascut sau o sportiva de valoare. Sunt doar foarte muncitoare si incredibil de incapatanata, iar anul asta am adaugat si ceva strategie in ecuatie ca sa ma calific in sfarsit. Ce trebuie sa inbunatatesc: pai, totul. Am prins o calificare la mondialul de half la limita. Asta nu ma face decat o idee mai buna decat in alti ani. Dar mai am multe de inbunatatit! Pentru mine anul sportiv 2018 nu s-a incheiat. Nu prea mi-am permis sa am o perioada de pauza dupa sezonul foarte plin din 2018 (2 half-uri, 2 full-IRONMAN). Incercam sa ma repun pe picioare dupa o accidentare destul de zdravana. Dar am decis totusi sa incerc sa merg la o cursa de iarna pentru a-mi maximiza sansele de calificare. Au urmat deci alte 3 luni de antrenamente foarte serioase. Majoritatea antrenamentelor au fost facute pe banda sau pe home trainer.”-Andreea Calugaru

Andreea Calugaru a fost multumita de colaborarea cu Rosioara, Constantinescu, Ciocan si Milea care au facut-o sa-si indeplineasca visul!

Andreea Calugaru e statistician si va concura la Mondialul de Triatlon„Le multumesc pentru sprijin, sfaturi si proverbialele suturi in dos! Liviu Constantinescu m-a invatat sa inot, atunci cand nu stiam decat sa fac pluta! Vali Rosioara care a preluat stafeta la inot a incercat sa ma faca macar un pic mai rapida. Alex Ciocan m-a luat sub indrumarea lui atunci cand eram practic intr-un singur picior dupa o ruptura musculara. El m-a invatat cam ce inseamna o structura corecta de antrenament. Tot Alex Ciocan mi-a sugerat ca nu stiu sa sufar pe bicicleta. Acum cred ca stiu, in sfarsit. Cu Radu Milea lucrez din 2016 la alergare!”-Andreea Calugaru

Andreea Calugaru e in pauza de o saptamana dupa calificarea la Mondiale. Urmeaza inca o saptamana de revenire si apoi, e momentul deciziilor!

Autor: Ovidiu Pețenghea