Andreea Chitu si drumul spre medalie in Israel. Competitia se incheie pe 26 ianuarie

397
Andreea Chitu si drumul spre medalie in Israel. Competitia se incheie pe 26 ianuarie

Andreea Chitu a reusit sa castige medalia de bronz din confruntarea finala cu rusoaica Kuznetsova in 30 de secunde. Andreea Chitu a invins-o in sferturi pe Angelica Delgado, campioana Statelor Unite ale Americii. Vineri pe tatami intra Marcel Cercea si Vlad Visan la -81 kilograme. Stefania Adelina Dobre concureaza la -63 kilograme. Alexandru Raicu va lupta la -73 kilograme. 

Andreea Chitu a fost invinsa in semifinale de campioana olimpica la judo Majlinda Kelmendi, din Kosovo.

Pana in semifinale Andreea Chitu a trecut de Taciana Cesar din Guinea-Bissau. A urmat confruntarea cu Tinka Easton din Australia. Victoria cu Delgado din SUA a propulsat-o pe Andreea in semifinala unde a fost invinsa de Kelmendi.  Ca sa ajunga la bronz, Chitu a trecut peste infrangerea cu Majlinda si a luptat cu rusoaica Kuznetsova. Andreea s-a impus in 30 de secunde, prin ippon si a castigat astfel medalia de bronz.
Grand Prix-ul de la Tel Aviv a adus la concurs  379 de sportivi, din 53 de tari.

Anul trecu aproximativ in aceeasi perioada sportivul roman Marcel Cercea a ocupat locul al treilea in limitele categoriei 73 kg la Openul European de judo de la Sofia. Cercea lupta vineri, in a doua zi de concurs la Tel Aviv cu argentinianul Tomas Morales. Tot la categoria -81 de kilograme lupta si Vlad Visan care are programata prima confruntare din concurs cu ucraineanul Sergii Krivchach.

Cercea l-a invins in urma cu un an, in primul tur la Sofia pe spaniolul Jorge Cano Garcia, apoi s-a impus in fata francezului Samuel Nzingo. Cercea  a pierdut in sferturi in fata austriacului Christopher Wagner. In recalificari, Cercea l-a invins pe britanicul Daniel Powell. In meciul pentru medalia de bronz Cercea a reusit sa castige prin waza ari in faţa elvetianului Nils Stump.

Vineri intra in concurs la Tel Aviv si Stefania Adelina Dobre care va lupta in primul tur la -63 kilograme cu sportiva israeliana Paz Liebel.

Autor: Ovidiu Pețenghea