sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăFII DE NEOPRITȘtiri AIMXAndreea Dincă a obținut bronz la Cupa Mondială pentru juniori de la...

Andreea Dincă a obținut bronz la Cupa Mondială pentru juniori de la Tașkent la floretă

Andreea Dincă a obținut bronz la Cupa Mondială pentru juniori de la Tașkent, la floretă. Andreea Dincă, Paula Radu, Teodora Șofran, Maria Teodorescu și Karina Vasile au trecut de faza grupelor, iar patru dintre ele au intrat direct în turul secund al tabloului. A cincea sportivă a României, Paula Radu a ajuns în turul al doilea după o victorie la turcoaica Fatima Zehra Anbarlilar, anunță Federația Română de Scrimă.

Andreea Dincă a obținut bronz la Cupa Mondială pentru juniori la floretă.

Turul al doilea a adus trei calificări pentru tricolore: Andreea Dincă a trecut cu 15-13 de Uliana Dobrinina din Republica Moldova. Maria Teodorescu a trecut după 15-13 de turcoaica Nazli Ceren Alioglu, iar Karina Vasile a învins-o cu 15-11 pe uzbeca Rada Kasimova. Nu au reușit să se califice mai departe Teodora Șofran, învinsă cu 13-6 de către kazaha Sofiya Aktayeva și Paula Radu, care a fost întrecută cu 15-8 de uzbeca Marjona Usmonova. Andreea Dincă și Maria Teodorescu s-au întâlnit în sferturile de finală, iar învingătoare a fost Andreea, după 15-11. Karina Vasile a cedat greu, după 14-15, în confruntarea cu uzbeca Marjona Usmonova. În semifinale, Andreea Dincă a fost învinsă cu 15-6 de viitoarea câștigătoare a concursului de la Tașkent, turcoaica Almila Birce Durukan, Andreea a câștigat astfel medalia de bronz. Karina Vasile s-a clasat pe locul 5, Maria Teodorescu a fost a 6-a, Teodora Șofran a încheiat pe poziția a 10-a, iar Paula Radu a fost pe locul 14.

La Cupa Mondială de Juniori – floretă, Andrei Burghelea a fost singurul concurent român prezent la Tașkent. El a trecut de grupă cu patru victorii și două înfrângeri. Pe tablou, Andrei l-a învins în primul tur pe Ahmed Al-Fihani (Arabia Saudită), cu 15-12, dar a fost eliminat în turul secund, de către izbecul Ahmadjon Fayziev, care s-a impus cu 15-14. La final, Andrei Burghelea s-a clasat pe locul 22 din 75 de participanți.

Sursa Federația Română de Scrimă.

Pe AIMX  citiți și articole din natație!

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE