Andreea Grecu si Ioana Gheorghe castiga la Bob in Germania

318
Andreea Grecu si Ioana Gheorghe castiga la Bob in Germania

Andreea Grecu si Ioana Gheorghe au deschis in forta sezonul 2019-2020. Seria intrecerilor internationale a inceput cu o medalie de aur pentru Romania in Germania, la Oberhof. Concursul international de bob starturi a fost castigat de echipajulul de bob 2 persoane feminin format din Andreea Grecu si Ioana Gheorghe.

Andreea Grecu si Ioana Gheorghe au devansat tandemul Laura Nolte/Levi Deborah. Pe locul al 3-lea s-a clasat tandemul Jamanka cu impingatoarea Kira Lipperheide. Mariama este campioana olimpica din 2018, PyeongChang.

Andreea Grecu si Ioana Gheorghe castiga la Bob in GermaniaAntrenorul Paul Neagu a adus-o in echipa ca impingatoare pe Ioana Gheorghe,medaliata cu argint la Campioantele Nationale de Atletism in proba de 100 metri. In mai la Pitesti la cursele de viteza la Cupa Romaniei, Andreea Grecu s-a intrecut cu Marina Baboi, cea mai rapida sprintera a momentului in Romania. La 200 de metri a castigat in fata Andreei Grecu. Pe trei a fost Ioana Teodora Gheorghe.

Atleta Ioana Teodora Gheorghe este prima reprezentanta a Echipei Olimpice a Romaniei care a castigat o medalie de aur in competitia internationala mixta de la JOT Nanjing 2014. Ioana a facut parte din echipa mixta in proba atipica de ştafetă 8X100 metri. Ioana i-a avut coechipieri pe Howe Merten (Germania), Daou Bacar Aboubacar ( Comore), Trae Williams ( Australia) si Witthawat Thumcha (Thailanda). Cele trei coechipiere au fost Maria Simancas (Venezuela),Tatiana Blagoveshchenskaia (Rusia) şi Lakeisha Ashley Warner (Asociaţia Atletică IVB).

In prezent, toata luna octombrie pana la jumatea lunii noiembrie va fi perioada de pregatire la bob pentru fetele antrenate de Paul Neagu,iar primul concurs pe gheata este programat in Lillehammer,Norvegia.

Anul trecut Andreea a obtinut medalia de bronz impreuna cu Teodora Vlad la Konigssee, in Germania. Fetele au facut record personal la start chiar in locul unde in februarie anul acesta au fost organizate Campionatele Mondiale de juniori. Echipajele Canadei si Germaniei le-au intrecut pe reprezentantele Romaniei. Grecu si Vlad sunt vicecampioane mondiale la Bob! Andreea si Teodora au cucerit medaliile de argint la  juniori, in Germania.

Pe AIMX puteti citi si despre campionii nationali la Orientare la stafeta Mixta! Declaratiile lor sunt aici!

Autor: Ovidiu Pețeghea