Andrei Anghel va participa la Campionatul European de Natatie la Glasgow

0
1637
Andrei Anghel va participa la Campionatul European de Natatie la Juniori
Andrei este antrenat de Marius Grigore si lucreaza cu doamna psiholog Florentina Tonita

Andrei Anghel practica inotul de la varsta de 6 ani. A inotat o vara intreaga la indemnul doamnei Doina Potolea. Ea le-a recomandat parintilor lui continuarea cursurilor de inot la Clubul Delfinul Bucuresti. Andrei a inotat acolo pana in iulie 2012.

„Am parcurs aceasta etapa alaturi de Natalia Gheorghe, Dan Dragulet si Matei Giurcaneanu, antrenorii mei din acea perioada. La Clubul Delfinul Bucuresti am legat prietenii. Am invatat ce inseamna sportul de perfomanta,viata de sportiv ,primele cantonamente si bucuria de a fi pe podium. Impreuna cu antrenorii mei din acea perioada mi-am insusit, as zice ABC-ul inotului. Sunt recunoscator pentru tot ce am deprins in acei ani.”

Andrei Anghel s-a nascut pe 17 Iulie 1998. In anii copilariei a fost Campion National de la primele concursuri la probele de spate si mixt. A fost pe podium cu loc 2 sau 3 la fluture si chiar la bras.

„In 2012 m-am transferat la Bucharest Sport Club iar din 2014 la CS Olimpia Bucuresti unde ma antrenez cu Marius Grigore. Intre 2011 si 2014 nu am mai urcat pe podium. Am fost prezent in finale in toti acesti ani. Am concurat si la mixt si la fluture si la 50,100 si 200 spate. Am decis ca 50 si 100 spate sunt probele mele favorite si de 2 ani le pregatesc in mod special pe acestea doua. Si iata-ma concurent la un procedeu atat de disputat in Romania.”

Andrei Anghel s-a bucurat de succes international.

„Din 2016 Federatia de Natatie a stabilt bareme pentru Campionatul Balcanic de Juniori si am acces in lotul de participare la acest concurs. Am cucerit titlul de Campion balcanic la 100m spate si locul 2 la 50 spate la aceasta competitie,iar in vara anului 2016 am indeplinit baremul pentru participarea la Campionatul European de Juniori. Acestea sunt cele mai de prestigiu concursuri la care am participat pana acum.”

Andrei Anghel este din 2016 component al lotului national si are sustinerea Federatie de Natatie.

„Sunt bursier “Mobilizam Excelenta”program creat de Porsche Romania si dezvoltat impreuna cu Fundatia Comunitara Bucuresti si bursier in cadrul Programului Mol de promovare a talentelor creat de Mol Romania si dezvoltat impreuna cu Fundatia pentru Comunitate. Dorinta mea de a inota,intalnirea decisiva din anul 2012 cu antrenorul meu, Marius Grigore, sprijinul material primit, antrenamentele zilnice sunt pasi importanti in cariera mea. Astfel ca la Campionatele Internationale ale Romaniei am reusit sa realizez baremul de participare la Campionatele Europene de la Glasgow cu timpul de 25.56 si 831 puncte FINA.”

Andrei Anghel se afla  intr-o etapa de pregatire pe care o abordeaza cu seriozitate si concentrare. Alaturi de el sunt domnul profesor Marius Grigore si doamna psiholog Florentina Tonita.

AUTOR: Ovidiu Pețenghea