Andrei David a reușit să înoate o milă înghețată (1625 metri) în 35 de minute la 2.6°.

257
Andrei David a reușit să înoate o milă înghețată (1625 metri) în 35 de minute la 2.6°.

Andrei David a înotat prima sa „milă înghețată” – obiectiv atins! Numărul românilor care au reușit această performanță crește la 3, după Paul Georgescu și Robert Vasiliu a venit rândul lui Andrei David să înoate în apa a cărei temperatură avea sub trei grade.

Andrei David a reușit să înoate o milă înghețată (1625 metri) în 35 de minute la 2.6°.

Andrei David a înotat la Daimon Sports & Spa (Calea Piscului 10, Bucuresti) sub supravegherea lui Paul Georgescu.

”Am înotat 1675 metri în apa cu temperatură de 2.6 grade Celsius. Astfel numărul romanilor care au reușit aceasta performanta creste la 3, după Paul Georgescu și Robert Vasiliu. Eveniment dedicat donatorilor de sânge și celor care au nevoie de sângele nostru! Prietenii de la N-avem SANGE au fost alături de noi. Pentru cei care încă credeți că nu puteți dona din frica de ace gândiți-vă la momentul în care ați avea nevoie de sânge…frica dispare în acele momente! Mergeți și donați! Vă mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de mine fie la piscina Daimon sau m-ați urmărit așteptând veștile reușitei. Mulțumesc întregii echipe ISOWR , Bogdan Mihai Ionita și Valentin Cinciulescu pentru asistență, Florian Stroe pentru toate antrenamentele de 4 ani, evident Paul Georgescu pentru oportunitatea de a face parte din echipă! Echipamentul folosit casca TYR, slip și ochelari de la Trisport.ro.”-a postat pe pagina de socializare înotătorul.

Andrei David a fost inspirat de Paul Georgescu, primul român care a înotat într-o apă cu o temperatură sub 5 grade distanța de 3500 metri. Precedenta performanță aparținea lui Hamza Bakircioglu care a înotat 3,44 de kilometri, într-o apă cu temperatura de 4,1 grade, pe 7 februarie 2018. Fostul poloist a devenit primul înotător din lume care parcurge o milă în apele inghetate de la Cercul Polar de Sud.

”Multi nu pot ajunge aici pentru ca navele nu pot patrunde din cauza ca vremea este foarte rea. Noi ne-am incercat sansa si am avut noroc” a spus Paul. Bucuresteanul este si campion mondial de inot in ape inghetate pe distanta de 500 de metri.”-Paul Georgescu.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea