Andrei Muntean are medalia de bronz la Cupa Mondială din Turcia

0
14
Andrei Muntean are medalia de bronz la Cupa Mondială din Turcia
sursa Facebook, Andrei Muntean
Andrei Muntean are medalia de bronz la Cupa Mondială din Turcia
sursa Facebook, Andrei Muntean

Andrei Muntean are din nou o realizare pe plan internațional. Bronz la paralele, duminică, la Cupa Mondială din Antalya. Andrei Muntean este singurul român calificat în concursul masculin de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice 2024.

Andrei Muntean a avut cea mai mare notă din calificări la acest aparat, 14,650 puncte.

În finala la bară, Răzvan Marc s-a clasat pe locul 6, cu 13,200 puncte, iar Roland Modoianu pe 8, cu 11,200 puncte.

Spaniolul Joel Plata a câştigat aurul, cu 14,000, brazilianul Diogo Soares a obţinut argintul, cu 13,800, iar turcul Mert Kilicer şi-a adjudecat medalia de bronz, cu 13,700.

Medalia cucerită în Turcia e răsplata efortului depus de gimnastul de 31 ani înainte de Europenele de la Rimini (Italia), care vor avea loc în perioada 24-28 aprilie. Este o medalie pe care Andrei o câștigă la patru luni distanță de evenimentul de la Paris.

În februarie, după Gala Gimnasticii Românești în care a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului trecut, Andrei Muntean a dezvăluit că paralelele sunt aparatul pe care se va axa astfel încât să fie în formă la Jocurile Olimpice de la Paris.

La Campionatele Mondiale de gimnastică de la Antwerp, Andrei Muntean a reușit să obțină calificarea la Jocurile Olimpice.
Andrei a terminat competiția de la individual compus din calificări pe locul 30, cu 80.665 puncte, dar s-a calificat pentru întrecerea olimpică pe criteriul 4 al federației internaționale de specialitate, devenind primul gimnast român care reușește această performanță.

Andrei Vasile Muntean este dublu medaliat la FOTE Tampere 2009 – argint la sol și bronz cu echipa, și dublu medaliat la JOT Singapore 2010 – aur, la inele, și argint la paralele.

La Rio 2016, la Jocurile Olimpice s-a clasat pe locul 6 la paralele.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea