Andrei Muntean este medaliat cu bronz, la paralele, la Koper

0
8
Andrei Muntean este medaliat cu bronz, la paralele, la Koper
sursa Facebook, Andrei Muntean
Andrei Muntean este medaliat cu bronz, la paralele, la Koper
sursa Facebook, Andrei Muntean

Andrei Muntean este medaliat cu bronz în Slovenia, o medalie pe care și-o dorește și la Paris. Andrei este calificat la Jocurile Olimpice din Franța.

Andrei Muntean are din nou o realizare pe plan internațional. Bronz la paralele, medalie pe care a cucerit-o și la Cupa Mondială din Antalya. Andrei Muntean este singurul român calificat în concursul masculin de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice 2024.

Andrei Muntean a avut cea mai mare notă din calificări la acest aparat, 14,650 puncte.

În februarie, după Gala Gimnasticii Românești în care a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului trecut, Andrei Muntean a dezvăluit că paralelele sunt aparatul pe care se va axa astfel încât să fie în formă la Jocurile Olimpice de la Paris.

La Campionatele Mondiale de gimnastică de la Antwerp, Andrei Muntean a reușit să obțină calificarea la Jocurile Olimpice.
Andrei a terminat competiția de la individual compus din calificări pe locul 30, cu 80.665 puncte, dar s-a calificat pentru întrecerea olimpică pe criteriul 4 al federației internaționale de specialitate, devenind primul gimnast român care reușește această performanță.

Andrei Vasile Muntean este dublu medaliat la FOTE Tampere 2009 – argint la sol și bronz cu echipa, și dublu medaliat la JOT Singapore 2010 – aur, la inele, și argint la paralele.

La Rio 2016, la Jocurile Olimpice s-a clasat pe locul 6 la paralele.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea