vineri, decembrie 8, 2023
AcasăCICLISMAndrei Nechita, povestea ultimului campion roman din Turul Ciclist al Romaniei

Andrei Nechita, povestea ultimului campion roman din Turul Ciclist al Romaniei

Turul Ciclist al Romaniei revine in 2018 dupa cinci ani de pauza. Andrei Nechita, ultimul castigator al competitiei pentru Romania nu va mai participa.

Nechita, singurul reprezentant din România la ciclism la editia din 2012 a Jocurilor Olimpice de vara, a ramas sa se uite insa la intrecerile  la care odinioara participa. Fostul campion national si castigator al Turului Romaniei e sceptic  ca va reveni ca profesionist.

„Mai mult ca sigur in 2018 nu va fi anul revenirii. Am avut propuneri, dar nu la nivelul la care mi-am dorit. Nu am reusit sa ajung la o echipa de varf la profesionism asa cum mi-am propus si asta a fost principalul motiv pentru retragere.” -Andrei Nechita

Nechita nu se poate desparti insa de bicicleta.

Chiar daca nu mai e ciclist profesionist Andrei foloseste bicicleta pentru plimbari. Nu o va uita in garaj.

„Nu voi face asta cu siguranta. Pasiunea ramane asa ca voi continua sa merg pe bicicleta. E posibil ca pe viitor sa mai particip la  competitii, dar va fi doar asa de distractie, nu ca profesionist”

Andrei s-a destainuit pentru AIMX.RO si am aflat cum a inceput parcursul in ciclism.

”Am descoperit ciclismul la varsta de 13 ani cand m-am mutat in Italia impreuna cu parintii. Tatal meu mi-a transmis pasiunea si a fost persoana care m-a indrumat catre acest sport. Am incercat si alte sporturi in copilarie, dar ciclismul m-a atras cel mai mult. Momentele dificile fac parte din acest sport deoarece este unul destul de greu. Insa accidentarile sunt dese si neprevazute, dar tot timpul le-am depasit. Am urcat de fiecare data cat mai repede pe bicicleta, am muncit mai mult, am facut mai multe sacrificii si asta m-a ajutat sa trec peste orice obstacol. Participarea la Jocurile Olimpice  din 2012 la Londra reprezinta un moment memorabil in cariera mea.”

Andrei Nechita are sportul in minte si in suflet. Noi provocari il atrag.

„Cursele de triatlon ma tenteaza, dar nu in 2018 cel putin. vreau SA iau o perioada de pauza. e posibil ca pe viitor sa incerc si acest sport.”

Autor: Ovidiu Petenghea

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE