Andrei Turea urca pe sanie din prima zi in 2020. Programul lotului Romaniei

0
602
Andrei Turea urca pe sanie din prima zi in 2020. Programul lotului Romaniei

Andrei Turea concureaza la seniori de 2 ani. Pana pe 4 ianuarie sportivii lotului national vor face pregatire la convocarea cluburilor din Sinaia, Brasov, Bucuresti/Pitesti. Prima etapa de Cupa Mondiala de seniori este programata intre 5 si 12 ianuarie la Altenberg. Dupa intrecerile din Germania urmeaza in perioada 13-19 ianuarie etapa din Norvegia, la Lillehammer. Etapa a 6-a de la Sigulda intra in programul lotului national de sanie intre 20 si 26 ianuarie. A doua luna din an ii va gasi pe tricolori din nou in Germania. La Oberhof este programata a 7-a etapa de Cupa Mondiala la sanie.

Andrei Turea are in program la inceput de 2020 doua perioade de pregatire. Prima incepe in noul an chiar de pe 1 ianuarie.

”Am testat cateva materiale in prima parte a sezonului iar rezultatele nu au fost multumitoare. Pentru a doua parte o sa merg cu ce stiu sigur ca imi prieste.”-Andrei Turea

A doua perioada de pregatire este programata in Rusia. In februarie sunt programate Campionatele Mondiale la Sochi rezervate sportivilor sub 23 de ani. Apoi in calendar sunt etapele de Cupa Mondiala din Germania la Winterberg si Konigssee.

Intrecerile de sanie aduc si factori de risc.

Andrei Turea urca pe sanie din prima zi in 2020. Programul lotului Romaniei”Am avut cateva rasturnari mai dureroase in cariera mea dar accidentari gasesti in toate sporturile. Acest sport are riscuri deoarece vrei sa ai timpi cat mai buni iar acest lucru implica instabilitate din partea saniei. De multe ori diferenta dintre o mansa foarte rapida si o rasturnare este foarte mica. Ai nevoie de curaj sa te dai dar odata ce ai inteles mersul lucrurilor atunci totul devine mai usor.”-Andrei Turea

Pe AIMX puteti citi si despre evolutia la intrecerile de bob pentru Romania. Campionul national la monobob a castigat in Innsbruck – Tyrol, Austria. Aflati cine l-a descoperit aici!

Autor Ovidiu Pețenghea