Ania Caill a inceput in forta anul in schi. Castiga curse pentru Romania! Declaratii

517
Ania Caill a inceput in forta anul in schi. Castiga curse pentru Romania! Declaratii

Ania Caill a inceput cu succes 2019. Evolutia la slalom super urias a gasit-o in forma in cele doua curse din Italia. Ania a concurat si a castigat  la Passo San Pellegrino. Un alt reprezentant al Romaniei, schior al Coronei Brasov, Ioan Valeriu Achiriloaie, a venit pe locul 9 din 145 de sportivi, in prima din cele doua curse. Pe a doua Achiriloaie nu a terminat-o.

Ania Caill a inceput anul in masina. Ea conduce de la o cursa la alta, e singura dar nimic nu o opreste sa castige curse.

Ania nu a avut timp nici sa se bucure de ceremonia de premiere. Din pacate podiumurile curselor au fost programate tarziu. Caill ar fi intarziat la urmatoarea etapa. La eveniment au fost 77 de fete si 145 de baieti la start la cele doua curse. Ania a pleacat dupa victorie spre Tignes ca sa faca antrenamentele oficiale de coborare. Sunt antrenamentele obligatorii pentru cursele de coborare din 10 ianuarie. Trofeele castigate in Italia au fost luate de  colegul ei  si vor ajunge la Ania care e pregatita sa concureze in forta si la Tignes. De la St Pelegrino ( Italia) unde s-au tinut aceste curse si pana acasa la  Annecy avea peste 7 ore de mers cu masina. Ania a fost singura, a condus si a facut-o si pe ninsoare.

„Sunt foarte fericita ca am castigat cele doua curse de Super G fiindca  printre  concurente erau 6 fete care erau clasate mai bine ca mine in ierarhia mondiala. Erau fete care m-au intrecut la alte curse din acest sezon. Erau curse internationale FIS. Super G este proba mea favorita pentru ca e un mix de technica (urias) si viteza (coborare). E si cea mai dificila ca nu avem antrenamente oficiale pe partie ca la coborare. Trebuie sa schiezi la maxim din prima cu o viteza mult mai mare decat la urias.”Ania Caill

Autor: Ovidiu Pețenghea