Anton Zamfir face polo la o academie din Barcelona si reprezinta Romania in finala OceanMan

544

Anton Zamfir a luat o decizie radicala in aceasta vara in ceea ce priveste cariera sa sportiva. S-a mutat in Spania pentru a-si indeplini visul de a juca in nationala Romaniei de polo. Pustiul care va implini 16 ani in luna ianuarie s-a inscris la Barcelona International Water Polo Academy. A ramas apropiat si de inotul in ape libere. „Ma ajuta foarte mult. Imi creste rezistenta” a declarat Anton pentru aimx.ro.

Anton Zamfir s-a calificat pentru a doua oara consecutiv in Finala OceanMan. 

Paul Georgescu se intoarce in Canalul ManeciiInotatorii au avut posibilitatea sa-si procure „viza” pentru finala in 13 locatii de pe tot mapamondul. Anton vine in Dubai dupa un rezultat bun obtinut in cursa de calificare OceanMan Lago d”Orta (Italia). A terminat al 34-lea din 461 de inotatori cursa de 4,5 kilometri. In clasamentul juniorilor a fost pe locul 5, cu un timp de 1.21.51. Pe 16 noiembrie Anton Zamfir va inota in finala OceanMan Dubai 5 kilometri.

„Ca si nivel de pregatire pot spune ca sunt la fel de pregatit ca si anul trecut. Ma concentrez mai mult pe polo acum. Inotul in ape libere ramane insa o pasiune si ma ajuta foarte mult. In urma cu an si jumatate mi-am dat seama ca trebuie sa fac polo la nivel de performanta. Orice alt sport incercam, reveneam la polo. Am stiut ca sunt talentat si ca asta este cea mai buna decizie„, a mai precizat tanarul.

La nici 16 ani impliniti Anton Zamfir are 1.77 si 75 de kilograme. Pentru a-si indeplini visul trage din greu la Barcelona. Dedica antrenamentelor aproape 6 ore zilnic.

Anton Zamfir: „Barcelona International Water Polo Academy are un program dur de antrenament”

„Nu mi-as putea dori ceva mai mult aici in Barcelona. Practic polo la BIWPA (Barcelona International Water Polo Academy) si studiez la ESIS, o scoala cu sistem american. BIWPA ma ajuta foarte mult sa ma dezvolt in acest sport, cu programul dur pe care il impun zilnic si cu experienta antrenorilor. Programa scolara este facuta in asa fel incat sa reusim sa imbinam intr-un mod echilibrat atat polo, cat si invatamantul. Antrenamentele sunt la un alt nivel aici: de la partea fizica la partea mentala. Pana acum experiența mea aici a fost deosebita” a mai declarat Anton.

Visul de a juca sub tricolor il determina sa treaca de cele mai multe ori cu zambetul pe buze peste programul incarcat.„Acord sportului in general cam jumatate de zi. Ma trezesc dimineata in jur de 7 si urmeaza un antrenament pana la ora 11. Apoi merg la scoala. De-acolo plec direct la antrenamentul de seara. Sedinta de pregatire incepe la ora 18.30 si tine pana la 20. In rest ma „ocup” cu dormitul pentru ca este foarte importanta odihna”

Anton isi doreste sa ajunga la un nivel care sa-i permita sa joace in viitor la o echipa din Barcelona. Pana atunci este inclus intr-un alt proiect extrem: traversarea Canalului Manecii in prima stafeta romaneasca. aimx.ro a scris si despre acest proiect.

   Site-ul nostru va fi prezent la Dubai pentru a va oferi cele mai importante informatii despre finala primului si singurului Campionat Mondial de Inot in Ape Libere. 

Autor: Vlad Lucian Arhire