Antrenament dur, in Siret, de 40 de km pentru Avram Iancu

703

    Siret, repetitie generala pentru Dunare

„Sunt in forma,…atata stiu. Ramane de vazut daca suficient de in forma si daca suficient de rezistent pentru a sustine pana la capat aceasta premiera mondiala”. Zilele trec. Au mai ramas doar 15 pana la startul acestei aventuri crancene: parcurgerea Dunarii de la izvoare la varsare, inot si doar in slip. Tensiunea creste. Maine, pe 6 iunie, Avram Iancu si-a programat un antrenament de 40 de kilometri pe Siret.
Sunt putin nelinistit. Este o incercare asta cu Siretul.”- Avram Iancu
 Avram Iancu va porni inot din localitatea Independenta la ora 8.30 dimineata si va ajunge pe faleza din Galati, aproximativ la ora 17, in locul „La elice.” „Incercarea” din Siret se doreste a fi o repetitie generala a unei zile pe Dunare. Avram vizeaza bifarea urmatoarelor obiective: „O experiență în plus de înot, în râu, pentru mine. 
Întâlnirea cu cei doi caiacişti (Rîmbu Valerică din Galați şi Ulise Galu din Braşov) , testarea sincronizarii cu aceştea în regim de ‘lucru’. Testarea platformei online care vă va permite urmărirea şi progresul deplasarii mele, prin GPS si bineinteles simularea unui efort complet de o zi, pentru toată echipa. „
   „Simt o forta launtrica pe care ma bazez 95 %. Am primit foarte multe mesaje de incurajare. Mi-au ramas la suflet in special cele care imi transmit faptul ca romanii isi recapata increderea in identitatea nationala prin prisma actiunilor mele”
   La sfarsitul saptamanii trecute Avram Iancu a luat startul in triatlonul „Fara Asfalt”, desfasurat pe plaja dintre 2 Mai si Vama Veche. Avram a ocupat locul 42 la general si 13 la categorie cu timpul de 2 ore, 16 minute si 37 de secunde. Bibliotecarul din Petrosani ii asteapta pe galatenii care au curiozitati despre proiectul sau marti, 6 iunie, in jurul orei 17, pe faleza Dunarii, in locul numit „La elice”.