Atletele castiga prima medalie pentru Romania, la stafeta de la EuroU18

715
Atletele castiga prima medalie pentru Romania, la stafeta de la EuroU18

Atletele castiga medalia de bronz la stafeta „medley” cu timpul 2:09.9. Bianca Elena Toader(17ani), Vanessa Evelyna Balaci(17 ani), Adina Elena Circiogel (17 ani) si Maria Scrob (16 ani) au intrecut stafete din Portugalia, Ucraina, Ungaria, Austria si Elvetia in finala.

Atletele castiga pentru Romania prima medalie la Campionatul European sub 18 ani de la Gyor, in Ungaria.

Italia a castigat titlul european in formula Rebecca Menchini (17 ani), Noemi Cavalleri (17 ani), Alessia Cappabianca(15 ani) si Chiara Gherardi (17 ani). Italiencele au avut timpul 2:07.46 si au facut record european.

Pe locul secund a terminat stafeta Cehiei in 2:09.41. Rezultate aici!

Bianca Elena Toader  s-a intors la Gyor unde anul trecut, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, la 100 metri garduri a terminat pe 7. 2017 a fost pentru atleta din Braila, incununat cu un nou record national in sezonul de sala, la 60 de metri garduri, la junioare II. Bianca Elena Toader a concurat pentru Romania si in proba de stafeta, 4×100 metri plat anul trecut la Gyor. Toader a fost atunci in primul schimb si tricolorele s-au calificat in finala cu al patrulea timp, insa nu au terminat cursa. Bianca Elena Toader mai are in palmares  locul al 15-lea, la 100 metri garduri la Campionatul Mondial de atletism rezervat juniorilor II. Intrecerea a fost la Nairobi, in Kenya.

„A fost greu dar am luptat pana la capat .”-Maria Scrob

Maria face parte din generatia de junioare 1 care concureaza cu succes pentru Romania in strainatate.

Adina-Elena Circiogel practica atletism de la varsta de 9 ani, din anul 2010 si a inceput performanta la clubul C.S.S – L.P.S. Brasov. Inspirata de Gabriela Szabo, Circiogel a intalnit-o pe marea campioana la prima reuniune nationala si i-a spus ca este modelul ei.

 Vanessa Balaci are in palmares titluri nationale de juniori  la 100 si 200 de metri. Mai are o medalie de bronz la Campionatul Balcanic U18 de la Istanbul. Reusita a fost in proba de 100 de metri si un titlu cu stafeta Romaniei de 4×100 de metri la Balcaniada de juniori de la Pitesti.

Autor: Ovidiu Pețenghea