Atleţii români au cucerit trei medalii în penultima zi a Festivalului Olimpic.

28
Atleţii români au cucerit trei medalii în penultima zi a Festivalului Olimpic.
SURSA COSR

Atleţii români au cucerit trei medalii în penultima zi a Festivalului Olimpic al Tineretului European la Banska Bystrica. Motorca Mihai a cucerit aurul la aruncarea discului. La săritura în lungime, Cristian Popescu şi-a adjudecat argintul. O medalie de argint a obţinut şi Lucian Ştefan, în proba de 3.000 metri.

Atleţii români au cucerit trei medalii vineri în Slovacia! Campion la aruncarea discului este Mihai Motoarca. Este a doua medalie de aur a României la actuala ediție FOTE, după triumful echipei de gimnastică în componența. Vineri a câștigat medalia de aur și Alexandru Pete la judo la categoria 100 kilograme.

Amalia Puflea, Amalia Ghigoarță și Sabrina Voinea au câștigat prima medalie de aur pentru delegația României la Festivalul Olimpic al Tineretului European din Slovacia.

Gimnasta, Amalia Puflea a reușit să urce pe podium și la individual compus.

Denisa Capotă și Rareş Arsenie obțin medalii de bronz la FOTE. Atleta a urcat pe podium la 400 metri, Rareș este medaliat la judo.

Denisa Capotă și Rareş Arsenie obțin medalii de bronz la FOTE

Denisa a stabilit cea mai bună performanţă în cursă, timpul său fiind 55.33 secunde, conform COSR. Turcoaica Tulum a câștigat în 55.41, argintul a revenit slovacei Gymerska cu timpul 55.23.

Rareș Arsenie a reuşit să îl învingă în primul meci pe turcul Oztaş Mevlut, apoi a reușit să îi învingă pe judoka din Slovacia Timotej Stefanik şi pe grecul Alexios Sperlidis.

Rareș a pierdut însă în semifinale la Miljan Radulj din Serbia. În lupta pentru medalia de bronz, Arsenie l-a învins prin Ippon pe Frantisek Lhotzky din Cehia.

Prima medalie a fost obținută de atleta Ana Maria Vişan: bronz în proba de aruncare a discului. Tot marți, înotătoarea Aissia Prisecariu a obținut medalia de argint în proba de 200 metri spate.  

Ana Maria Vișan a fost a 3-a la aruncarea discului, cu 39.47 metri.

Pe AIMX citiți aici și despre un eveniment de alergare unic în România. La Reghin are loc prima cursă de 6 zile din țară: Transylvania 6 Days!

Autor Ovidiu Pețenghea