14 oameni au alergat la toate editiile EcoMarathon. LIVE-TEXT,pe aimx.ro, sambata de la ora 8

0
1143

 EcoMarathon este unul dintre cele mai frumoase concursuri de alergare montana din tara. Din 2010 se desfasoara an de an. 14 oameni au alergat la toate editiile. 600 de copii sunt asteptati sambata la cursele destinate lor. Moieciu de Sus va fi pentru 3 zile locul de intalnire a sute de alergatori si iubitori de munte. aimx.ro va incerca sa surprinda cat mai multe amanunte de la EcoMarathon, intr-un ultramaraton jurnalistic, atat pe site, cat si pe pagina de facebook. 

    Peste o tona de fructe au pregatit organizatorii EcoMarathon pentru alergatori

 au alergat Ecomarathon„EcoMarathon este unic in lume, ca si traseu, organizare si atmosfera” a spus pentru aimx.ro Silvia David, membra in staff-ul organizatoric. 14 oameni au alergat la toate editiile desfasurate pana acum. Printre ei Cristian Chiurlea, un cunoscut alergator, „un mare iubitor de sport si de natura” in varsta de 79 de ani. „Inedit este ca avem copii care au alergat la toate editiile Eco Kids si acum alearga la cros si viseaza sa castige cursa de maraton”, a mai precizat Silvia David.

„Cea mai mare provocare este sa pastrezi nivelul organizarii ridicat si sa ai in vedere siguranta tuturor participantilor. nu in ultimul rand sa reusesti sa gasesti motivatia pentru a organiza inca o editie.”- Silvia David pentru aimx.ro

    au alergat EcoMarathonAlergatori din 24 de tari vor fi prezenti la start. Concurentii vor beneficia de 250 de kilograme de mere, 400 de kilograme de banane, 400 de kilograme de portocale, 120 de kilograme de lamai si 40 de kilograme de morcovi.  

   Copiii se vor inscrie direct la start pentru cursa destinată lor, EcoKids. Alergatorii pana in 9 ani incep cursa la 9:15 dimineața, iar cei de peste 10 ani iau startul la ora 16:00. Crosul si maratonul au programat un start comun: la ora 9. 

Incepand cu ora 8, aimx.ro va va tine la curent cu atmosfera, ultimele declaratii ale sportivilor, informatii de ultim moment, foto si video, pe site si pe pagina de facebook.

Alergatorii vor putea apela la serviciile unui fizioterapeut. Denise Park a fost acreditata de World Mountain Running Association si lucreaza cu alergatorii montani din 1989. Pentru programari sportivii trebuie sa trimita un email la adresa info@ecomarathon.ro. Mai multe amanunte despre EcoMarathon puteti afla si aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire