Aventura solitara: Romanul Marin Chirazi face turul Marii Negre in caiac pentru a intra in Guiness Book

0
2093

 Singur pe Marea Neagra. 4500 de kilometri. Un om si caiacul sau. Marin Chirazi isi testeaza limitele intr-o aventura extrema.

        Valuri de 3 metri in Turcia

   Romanul Marin Chirazi vasleste de mai bine de trei saptamani pe Marea Neagra. A plecat pe 30 iulie din portul Agigea. Singur. O aventura la care multi nici nu indraznesc sa se gandeasca. Si-a intitulat proiectul „Pontica, Turul Marii Negre cu un caiac single”. Marin vasleste paralel cu tarmul pentru a se pune la adapost intr-un timp cat mai scurt in caz de pericol. A inaintat destul de rapid de-a lungul coastelor bulgare. Acum se afla in dreptul localitatii Ordu ( Turcia) si se indreapta spre granita cu Georgia.

Vantul care ii sufla din fata si valurile foarte mari au fost principalele obstacole de depasit in Turcia. Au fost zile in care nu a reusit sa inainteze mai mult de 10-12 kilometri si situatii in care a hotarat sa ramana la mal. S-a intamplat atunci cand valurile au ajuns la 3 metri inaltime. Recordul de distanta: peste 80 de kilometri vasliti zilnic. Niciun om nu a mai reusit sa faca turul Marii Negre, in caiac, de unul singur. Dupa ce va ajunge in Romania Marin Chirazi va incepe formalitatile pentru ca Giuness Book sa ii recunoasca performanta.

Barbatul este si intr-o cursa contra cronometru. Pe 10 seprembrie ii expira viza de Rusia. Asta inseamna ca la acea data ar trebui sa nu se mai afle in apele teritoriale ale statului rus.

„Am vrut sa fac o actiune de unul singur, doar eu, pentru a vedea unde pot ajunge.”- Marin Chirazi, intr-o declaratie pentru Observator TV

 

Marin Chirazi are centura neagra la Judo

Marin Chirazi are 52 de ani si arata o forma fizica de invidiat. In 1992 a castigat titlul de campion national la judo, seniori. Trei ani mai tarziu a cucerit medalia de bronz la aceeasi competitie. Marin Chirazi are in palmares si un titlu de vicecampion european de judo la old-boys. Este profesor universitar doctor si timp de 8 ani a fost decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza Iasi.

Pe langa latura sportiva extrema proiectul are si o parte stiintifica: isi propune identificarea și valorificarea potențialului turistic al zonei de coastă a Mării Negre și monitorizarea unor parametri geografici și oceanografici.

Barbatul in varsta de 52 de ani are la activ si parcurgerea fluviului Dunarea, in caiac, de la izvoare la varsare.

Aventura LIVE a lui Marin Chirazi poate fi urmarita la urmatorul link: http://new.trackgps.ro/ShareLocation.aspx?car=f65ec22c-7f93-47e2-b8eb-82b4fa72d268