Baneasa Forest Run promoveaza alergarea de placere. 1000 de alergatori sunt asteptati la start.

527

Baneasa Forest Run te asteapta cu doua curse in nordul Bucurestiului: cros de 11 kilometri si semimaraton. Concursul de alergare are loc pe 4 noiembrie intr-un decor autentic de toamna. Competitia este la a doua editie. Organizatorii intuiesc cifre care sa depaseasca participarea din primavara. Spre 1000 de iubitori de sport si natura sunt asteptati sa alerge pe potecile aurii ale padurii Baneasa. Theodor Manolache, organizatorul Baneasa Forest Run, a raspuns curiozitatilor noastre. In continuare cititi un interviu realizat de Vlad Lucian Arhire, aimx.ro, pentru Baneasa Forest Run.

Mai ai doua sanse sa „testezi” cararile padurii Baneasa inainte de concurs. Antrenamentele Baneasa Forest Run au loc pe 7 si 21 octombrie

 Cum si cand a inceput povestea Baneasa Forest Run?

Baneasa Forest RunPovestea Baneasa Forest Run a inceput dupa 6 ani de… Baneasa Trail Run. In 2012, cand m-am apucat de alergat, am participat la o cursa in Padurea Baneasa, in decembrie. Am alergat in zapada si, desi aveam echipament nepotrivit, mi-a placut mult alergarea in padure. Baneasa Trail Run (la vremea aceea Baneasa Trail Race) era organizata pe vremea aceea de Lucian Al Marii. In anul urmator, am intrat in pantofii organizatorului. Lucian nu a mai vrut sa organizeze evenimentul si mi l-a facut cadou. Multumesc, Lucian 🙂! Desi imi suradea ideea organizarii unui astfel de eveniment, in 2013 eu eram inca angajat la corporatie. Am decis sa faca acest eveniment cu o asociatie, cu ajutor de la mine si de la Lucian Al Marii si echipa lui. Ceea ce s-a si intamplat.
Intre timp, eu am renuntat la corporatie. Am pornit pe cont propriu si mi-a placut ideea de a fi implicat in egala masura cu asociatia in acest proiect. Din pacate, parteneriatul s-a evaporat. Asa a aparut Baneasa Forest Run. Prima editie a avut loc  in 29 aprilie si urmatoarea este in 4 noiembrie. Fata de inceputurile Baneasa Trail Run, cand au fost 180, respectiv 350 de participanti, am reusit sa avem peste 700 de inscrisi de la prima editie, cifra pe care o vom depasi cu siguranta pe 4 noiembrie. Chiar daca am pornit de la zero, pentru ca tot ce tinea de Baneasa Trail Run a ramas la asociatie, experienta anilor de corporatie, a editiilor anterioare si a zecilor de evenimente de alergare din tara si in strainatate la care am participat si- au spus cuvantul.

5 motive pentru care sa te inscrii la acest concurs de alergare, caracteristicile traseului, la ce sa se astepte un incepator si cine sta in spatele concursului cititi in continuare chiar pe Baneasa Forest Run.