Bianca Ghelber şi Alin Firfirică participă în circuitul Continental Tour.

214
Bianca Ghelber şi Alin Firfirică participă în circuitul Continental Tour.

Bianca Ghelber şi Alin Firfirică participă în circuitul Continental Tour. Bianca şi Alin s-au clasat pe locul al patrulea în probele de aruncare a ciocanului, respectiv aruncare a discului, luni, la reuniunea internaţională de la Szekesfehervar.

Bianca Ghelber şi Alin Firfirică participă în circuitul Continental Tour. În Ungaria au intrat în top 4.

Bianca Florentina Ghelber a avut o aruncare de 69,65 metri. Pentru victorie s-au întrecut americancele Brooke Andersen, care a câștigat cu 74,84 metri și Janee’ Kassanavoid, 72,58 metri. Top trei a fost completat de daneza Katrine Koch Jacobsen, cu 70,13 metri.

Bianca Ghelber a evoluat și la Campionatele Mondiale de atletism de la Eugene. Bianca a terminat pe 6 cu o aruncare de 72,26 metri.

Bianca Ghelber a evoluat din nou în finală! Sportiva de 32 ani, antrenată de Mihaela Melinte, a ocupat locul 6 ca și la Tokyo, la Jocurile Olimpice din urmă cu un an, dar atunci a stabilit un personal best cu 74,18.

Campioană Mondială este după întrecerea de la Oregon, americanca Brooke Andersen (78,96 metri). Canadianca Camryn Rogers este vicecampioană cu o aruncare la 75,52 metri. Pe trei a fost americanca, Janee’ Kassanavoid (74,86 metri).

La aruncarea discului în Ungaria, victoria a revenit slovenului Kristjan Ceh, cu 71,23 metri. Lituanianul Andrius Gudzius, a fost pe doi cu 67,39 metri. Suedezul Daniel Stahl, a fost pe trei cu 67,01 metri. Alin Alexandru Firfirică a fost al patrulea, cu 64,61 metri.

Jamaicana Shelly-Ann Fraser-Pryce, campioana mondială la 100 metri, s-a impus luni în 10.67, la doar două zile după ce stabilise cea mai bună performanţă mondială a anului la Chorzow în 10.66.

În proba masculină de 100 metri a ieşit învingător americanul Marvin Bracy, vicecampionul mondial.

La săritura cu prăjina, recordmanul mondial, suedezul Armand Duplantis, a câştigat cu 5,80 metri, recordul stabilit la Eugene este 6.21.

Întrecerea a fost programată la aproape un an distanță de un eveniment în premieră! Ungaria a primit șansa să găzduiască World Athletics Championships.

Pe AIMX citiți aici și vești din Natație!

Autor Ovidiu Pețenghea