A inceput „nebunia”!!! Buceanu si Bontiu alearga 5000 de kilometri!!!

175

A inceput cursa de 5000 de kilometri din cadrul International Ultramarathon Festival Athena. Startul s-a dat din sala care a gazduit meciurile de baschet la Jocurile Olimpice din 2004. Sala le va tine timp de doua luni de zile alergatorilor si de casa si de bucatarie si de loc de surghiun. 9 ultramaratonisti au luat startul. Printre ei romanii Nicu Buceanu si Adrian Bontiu. Daca vor rezista, aventura lor ar urma sa se incheie pe 16 martie.

Nicu Buceanu: „Exista o singura cale sa ajungi la finish…Sa iei startul!!!”

Atena i-a intampinat pe ultramaratonisti cu o vreme destul de rece: doar 11,12  grade la start. Concurentii au optat pentru caciuli si bluze cu maneca lunga pentru a se proteja de frig. Muntii ce se vad in departare au culmile acoperite cu zapada. Ar putea fi un avantaj pentru Nicu Buceanu care s-a pregatit de acest ultramaraton in Irlanda, acolo unde locuieste.

Buceanu si BontiuStartul s-a dat la ora 16. La 4 ore si jumatate de la primii pasi conduce polonezul Zuk cu 43 de kilometri. Este urmat la doar 1 kilometru distanta de Nicu Buceanu. Pe 3 este italianul Almonti cu 34 de kilometri. Adrian Bontiu ocupa locul al cincilea cu 32 de kilometri parcursi. Ca sa fie declarati finisheri ultramaratonistii trebuie sa ajunga la 5000 de kilometri in 60 de zile. Inseamna o medie de minin 85 de kilometri pe zi. Distanta este similara cu cea dintre Moscova sau Lisabona.

In cursa de 1600 de kilometri Mara Guler a alergat deja 52 de kilometri in 4 ore si jumatate. A luat un avans de 17 kilometri fata de locul al doilea NIKOS PORPHYROPOULOS. Pe aimx.ro va vom tine in permanenta conectati la ceea ce se intampla in capitala Greciei.

Tot pe aimx.ro poti citi si despre un sportiv care vrea sa intre in istorie intr-o disciplina extrem de provocatoare, dar pe atat de dificila, aici!!!

Autor: Vlad Lucian Arhire