„Baietii de la munte” in top la Campionatul National de Maraton

535

   Campionatul National de Maraton s-a desfasurat duminica, 14 octombrie, in cadrul Maratonului International Bucuresti (editia a 11-a). 68 de concurenti au fost la start: 49 la masculin si 19 la feminin. Titlul i-a revenit lui Sorin Mineran. 3 alergatori sositi in primii 10 sunt cunoscuti in special pentru rezultatele obtinute pe trail. 

 Sorin Mineran a castigat al 5 lea titlu la Campionatul National de Maraton

Campionatul National de Maraton  Sportivul de la CSU Arad a fost cel mai rapid maratonist roman. A oprit cronometrul la 2.27.51. Titlul de vicecampion national i-a revenit lui George Surlea (CSU Arad). El a ajuns la finish in 2.31.22. Pe ultima treapta a podiumului s-a clasat Daniel Lupulescu (Pandurii Targu Jiu) in 2.32.23.

  In TOP 10 s-au aflat 3 alergatori specializati in alergarea montana. Gyorgy Szabolcs  a optat pentru finalul sezonului din nou pentru cursa de maraton. In 2017 ajungea la finish in doua ore si 40 de minute. Si-a imbunatit in acest an timpul. A terminat pe locul 5 in 2.36.52. Robert Hajnal, ultramaratonistul care a impresionat in acest an la UTMB, a alergat primul sau maraton din cariera pe plat. A ajuns la finish pe locul 8 in 2.40.34. Robert a participat la MIB ca parte a unui antrenament pentru Cappadocia Ultra Trail (119 kilometri, 3730 de metri diferenta de nivel), ultraramaraton care va avea startul la sfarsitul saptamanii.

„Eu am facut doua ore 40 de minute. Este imbucurator pentru mine. Saptamana aceasta voi alerga in Turcia si imi doresc sa castig”, a spus Robert intr-o postare pe pagina sa de facebook.

Locul 10 i-a revenit bistriteanului Nicolae Balan. Nu a reusit insa sa-si imbunatateasca cea mai buna performanta. A ajuns la finish in 2.42.58.

   Adela Baltoi a cucerit aurul in concursul feminin

Adela Baltoi de la CS Pandurii Tg. Jiu a devenit campioana nationala dupa 2 ore, 50 de minute si 5 secunde. Nicoleta Ciortan (CSM Danubiu Tulcea) este vicecampioana nationala a Romaniei cu timpul de 2 ore 57 de minute si 55 de secunde. Medalia de bronz a fost obtinuta de Laura Popescu (CSM Cluj –Napoca – 3h01:23). La tineret s-au impus George Popa (CS Stiinta Bacau – 2.42.51), respectiv, Maria Cioveie (CS Pandurii Tg. Jiu – 3.12.32).

Rezultatele de la Maratonul International Bucuresti le puteti vedea aici.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Marathon Bucuresti