Catalin Cozma are o saritura istorica pentru Romania! Povestea succesului din Italia

441
Catalin Cozma are o saritura istorica pentru Romania! Povestea succesului din Italia

Catalin Cozma are 23 de ani si face istorie pentru Romania la sarituri in apa. In Italia, la Bolzano a castigat la cea de-a 25-a editie a Grand Prix-ului. In proba de sarituri sincron mixt, perechea formata din Antonia Pavel si Catalin Cozma a cucerit medalia de aur cu un total de 285 de puncte. In proba de sarituri sincron feminin, Nicoleta Muscalu si Crina Tofan au castigat medaliile de argint cu un total de 274,92 puncte.
La platforma individual feminin, Crina Tofan s-a clasat pe locul sase o premiera pentru o junioara de 14 ani sa prinda o finala la un asemenea concurs!

Catalin Cozma a vorbit pentru AIMX despre intrecerea din Italia, unde Romania a obtinut rezultate istorice!

Catalin Cozma are o saritura istorica pentru Romania! Povestea succesului din Italia„La platforma sincron mixt am surprins pe toata lumea. I-am batut pe italieni la ei acasa desi au avut doua echipe in concurs. Au mai participat si rusii. Italienii aveau experienta participarii la Jocurile Olimpice. Dupa concurs ne-au felicitat si au spus ca este un rezultat deosebit. Nu s-a mai luat niciodata medalie de aur pentru Romania la Grand Prix.”-Catalin Cozma

Catalin Cozma a revenit in competitie dupa o pauza de 3 ani in care ca si Constantin Popovici a facut demonstratii pe vas. In 2015 Catalin termina pe doi la Grand Prix-ul din Italia intr-o intrecere cu reprezentanti ai Mexicului castigatori. A facut tandem cu Mara Aiacoboae. Despre Mara puteti citi in articolul AIMX de aici! Catalin si Antonia Pavel fac pereche de anul trecut cand au sarit la Campionatele Nationale si au castigat.

” Nu am avut foarte mult timp sa ne pregatim impreuna. Antonia se pregateste pentru campionatele de juniori, eu am concursurile de la seniori. Crina a facut si ea istorie! La 14 ani a intrat in finala si nu s-a mai intamplat asta niciodata. Crina Tofan e in primul an de juniori B. A mai avut un singur concurs international de juniori si acum in Italia a participat in premiera contra seniorilor la Grand Prix si a intrat in finala.” -Catalin Cozma

Cum a depasit o accidentare teribila Catalin Cozma si latura de „highdiver” din povestea campionului o veti afla in urmatoarele articole AIMX!

In februarie, in acest an, Catalin a avut un Grand Prix in Germania, la Rostock unde a cucerit medalia de bronz la sincron 10 metri platforma alaturi de Constantin Popovici.  Despre accidentarea lui Popovici puteti citi aici!

Autor: Ovidiu Pețenghea