Cezara Curmei vrea să reprezinte România la sanie la Jocurile Olimpice

210
Cezara Curmei vrea să reprezinte România la sanie la Jocurile Olimpice

Cezara Curmei are 20 de ani. Este studentă la Facultatea de Educație fizică și sport din Pitești. Cezara practică sanie de aproximativ 9 ani. Povestea a început în 2012 când a fost selecționată de doamna Mariana Rusu pentru a fi componentă a echipei de sanie la Clubul Sportiv Școlar Vatra Dornei. Ani la rând a fost antrenată de Mariana Rusu și de profesorul Gheorghe Rusu.

Cezara Curmei își propune să concureze pentru România la Jocurile Olimpice de iarnă care vor avea loc anul viitor la Beijing, în China.

Cezara Curmei vrea să reprezinte România la sanie la Jocurile Olimpice

”Le mulțumesc antrenorilor pentru anii aceștia minunați. În prezent sunt legitimată în cadrul Clubului Sportiv Universitar Pitești. Îi am ca antrenori pe Mușei Ștefan (fost sportiv și component al lotului olimpic de seniori) și pe doamna Sorina Țicu. Când am început sa practic acest sport nu cred ca aveam o idee bine formată despre ceea ce înseamnă sa practici sportul de performanță. În timp am realizat ca asta îmi doresc cu adevărat să fac și voi lupta pentru a-mi îndeplini visul! Vreau să ajung la Jocurile Olimpice de iarnă, la Beijing,China. Cred ca doza de adrenalina m-a atras către acest sport și faptul ca putem reprezenta România în cadrul celor mai importante competiții desfășurate în întreaga lume. ”

Cezara Curmei a vorbit despre viteză în sportul de sanie!

Cezara este vicecampioana națională la categoria U23,vicecampioana națională la categoria juniori 2021. Are locul III la categoria seniori 2021, și titlul la Naționale în proba pe echipe juniori 2021. Pe plan internațional cele mai bune rezultate sunt: locurile 5 și 6 la etapele de Cupă Mondială din Igls-Innsbruck, Austria în 2018, locul 4 la Campionatul European de juniori în proba pe echipe 2019. Cezara are locul 8 la etapa de Cupă Mondială juniori, Oberhof,Germania 2019. A obținut locul 9 la etapa de Cupă Mondială juniori,Konigssee,Germania 2019.

Cezara Curmei vrea să reprezinte România la sanie la Jocurile Olimpice

”Recordul de viteză este de 154 km/h în cadrul probei de simplu masculin. În cadrul probelor de simplu feminin și dublu masculin în medie viteza este cuprinsă între 100 și 130 km/h. Cred că cel mai greu moment pentru noi,fie că practicăm sanie,bob sau skeleton,este faptul ca nu avem o pârtie unde să ne antrenăm constant. Ar însemna un mare avantaj pentru noi în momentul în care începe sezonul competițional. Momentele frumoase sunt nenumărate,dar pentru mine cel mai important este atunci când concurez și reușesc să urc pe podium. In acele momente simți cu adevărat că munca ta este valorificată și apreciată. ”

Perioada de restricții afectează parcursul sportivilor, dar Cezara ia partea bună a sezonului.

”Restricțiile au fost numeroase în acest an, iar criza de coronavirus ne-a afectat pe toti intr-o oarecare măsura deoarece am și ratat câteva Etape de Cupă Mondială sezonul acesta,ceea ce s-a și resimțit în final. Din fericire,sezonul s-a terminat cu bine pentru noi toți în ciuda obstacolelor întâlnite. De acum putem să ne reluam activitatea pregătindu-ne pentru următorul sezon competițional. ”-Cezara Curmei

Pe AIMX aflați aici mai multe vești din sporturile de iarnă!