Ciclistul Bogdan Coman cucerește munții! La Om, Piatra Mare si Postavaru in 18 ore

175
Ciclistul Bogdan Coman cucerește munții! La Om, Piatra Mare si Postavaru in 18 ore
Sursa foto Podu' Stricat

Ciclistul Bogdan Coman a bifat 100 de kilometri la 100K Walk. Are în palmares 500 de kilometri la Bike 4 Life. Vrea să parcurgă 60 de kilometri prin munti.

Ciclistul Bogdan Coman a lasat bicicleta de la Turul Romaniei și urcă pe potecile munților.

Înainte de răsăritul soarelui, Bogdan Coman alături de Călin Cotinghiu și Daniel Giurgi -fondatorii Podu’ Stricat au pornit acțiunea!

Am ajuns la poalele Pietrei Mari. Totul merge bine, vremea e bună. Vârful pare acoperit de nori, dar sper că totul e ok. Puteți să și donați aici! Parcurgerea acestui traseu de 60 de kilometri pe un traseu de o frumusețe incredibilă este modul meu de a aduce în atenția oamenilor una dintre problemele cu care semenii noștri se confruntă. Pentru că prin viață, nimeni nu merge singur, alături de mine vor fi fratele meu, Vladimir și fotografii Podu Stricat, Călin și Dani.”

Ciclistul Bogdan Coman cucerește munții! La Om, Piatra Mare si Postavaru in 18 ore

Bogdan Coman s-a născut pe 22 martie 1991, la Slănic Prahova. A jucat fotbal în perioada junioratului. Era portar la Metalul Plopeni. Visa să joace pentru Steaua și, mai apoi, pentru Manchester United. Ciclismul l-a adus în altă familie a sportului. A urmat exemplul oferit de vărul său Daniel Anghelache.

”A fost unul dintre cei mai buni cicliști pe care i-a avut România. A câștigat Turul României în 2007, apoi a urmat un sezon în Italia. A fost primul român care a concurat la acel nivel. El a fost cel care m-a virusat. Tot el mi-a făcut intrarea la Petrolul.”

Prima bicicletă a primit-o la 5 ani. Mergea la meciurile de fotbal pe bicicletă, 15 km dus, 15 întors. La proiectul „100K Walk” Bogdan Coman și fratele său, Vladimir alături de Ştefan Bucurei, au parcurs 100 de kilometri în mai puţin de 24 de ore. Au strâns fonduri pentru orele de terapie din cadrul Asociaţiei Autism Voice. Au atras atenţia asupra problemelor pe care le întâmpină copiii care suferă 

Pe AIMX aflați aici și vești din sporturile de iarnă