Claudia Dinu pune in aplicare antrenamentele cu Ioan Moisa la maraton.

687
Claudia Dinu pune in aplicare antrenamentele cu Ioan Moisa la maraton.

Claudia Dinu are 28 ani si de doi ani jumatate alearga sub indrumarea antrenorului Ioan Moisa( castigator Olympia Marathon in 2.46.48 la 49 de ani). La Rotterdam, Claudia a terminat cu 2:57:25. A fost al doilea maraton din cariera.

„Din iunie anul trecut m-am inscris la clubul CSU Stiinta Bucuresti pentru a participa la campionatele nationale. Anul 2017 a fost un an darnic pentru ca mi-am imbunatatit performantele la semimaraton unde am venit  in 1:22:39 la OMV.”

Claudia Dinu a participat si  la 10.000 metri, la crosul 10k International al Constantinei Dita unde a terminat in 37:57.

„Anul trecut am participat la primul meu maraton, la Raiffaisen Marathon unde am venit pe locul 4 la open cu timpul 3:02:06. Am luat locul 2 la campionatele nationale de maraton. A insemnat mult pentru mine.”

Claudia Dinu a participat de Paste la Maratonul din Rotterdam si a facut „PERSONAL BEST”!

„Pregatirea pentru Rotterdam am inceput-o inca din decembrie. Am pregatit cursa impreuna cu antrenorul meu. A fost o cursa tactica! Am mers constant si astfel m-a ajutat sa nu ma simt obosita si sa pot termina cursa cum mi-am propus. Traseul a fost excelent, foarte bine organizat, ma gandesc chiar sa revin. La start in schimb a fost foarte aglomerat si desi eram intr-un sector destul de bun nu a fost suficient pentru a pleca pe un pace bun.”

Claudia Dinu a avut probleme la start la Rotterdam.

„Din pacate din cauza aglomeratiei multi se calcau in picioare ba chiar am fost impinsa. Pe tot parcursul traseului au fost puncte de hidratare si isotonic din 5 in 5 km de unde am luat apa si bureti de la fiecare ca sa ma hidratez. La km 32 iti ofereau gel, de unde am luat chiar doua preventiv. Oboseala si momentele mai grele intervin dupa 37 km. Atunci am simtit o usoara ametela dar noroc ca imi pastresem un extra gel si mi-am revenit imediat. Pe tot parcursul traseului erau o gramada de oamenii stransi care imi strigau numele, aplaudau si  incurajau.”

Pentru Claudia Dinu, maratonul de la Rotterdam ramane deocamdata o borna de la care poate sa lucreze ca sa se autodepaseasca.

„Este o experienta minunata si chiar acest gen de cursa te motiveaza. In Olanda am terminat pe locul 28 la feminin si locul 363 la open. Ca si obiective urmatoare avem nationalele de semimaraton de la Craiova si nationalele de maraton din cadrul Raiffaisen. Probabil vom mai participa la cate un cros mai mic ca si antrenament. Singurul meu regret este ca din pacate nu am atatea antrenamente cat are un sportiv de performanta pentru maraton din cauza jobului si a facultatii. Asta nu ma va impiedica sa-mi imbunatatesc performantele si sa devin mai buna.”-Claudia Dinu

Autor:Ovidiu Pețenghea