Cleonia Rîciu revine pe podiumul internațional. Finală la judo la Sarajevo!

0
627
Cleonia Rîciu revine pe podiumul internațional. Finală la judo la Sarajevo!

Cleonia Rîciu revine într-o finală europeană. Sportiva de 23 de ani a luptat în finala de la Sarajevo, în Bosnia!

Cleonia Rîciu revine pe podiumul internațional. Finală la judo la Sarajevo!

Cleonia Rîciu revine în circuitul european de judo cu o prezență în finală. Elvețianca, Ndiaye a câștigat. În urma Cleoniei s-au clasat croata Puljiz, portugheza Siderot, australianca Easton, o altă elvețiancă Monnard, turcoaica Komurcu și batava Van De Meeberg.

Cleonia are două medalii de bronz la Mondialele de juniori. La 20 de ani sportiva din Strehaia ere dubla medaliata cu bronz la Mondialele de Judo pentru juniori. Cleonia a cucerit un bronz și în 2017, la Mondialele U21 de la Zagreb.

Cleonia Rîciu s-a antrenat la lotul olimpic împreună cu: Andreica Gianina , Florin Bercean , Bodo Roland , Kohei Oishi ( antrenorul japonez al lotului) și cu Simona Richter.

„Nu pot să explic sentimentul, doar mă simt liberă, ușurată, pentru că știu și realizez că anii aceștia de muncă nu au fost degeaba. Nu pot să dedic medalia unei singure persoane pentru că exită un grup de oameni care m-a susținut și m-a încurajat și în cele mai grele perioade , lor o pot dedica!”

Cleonia a câștigat turneul Arad Junior European Cup 2017. Are două finale în care a luptat în Cupele Continentale. Argint obținut la
Junior European Cup Leibnitz 2016
și în concursul Berlin Junior European Cup 2017 . Are bronz la Junior European Cup Deva 2016.

” M-am apucat de judo la nici 7 ani împliniți în Strehaia. Nu știam despre ce e vorba, dar aveam multă energie pe care mama mea a vrut să o consum în  mod constructiv. Pe atunci nu se gândea  că o să ajung să fac sport de performanță.”

Dinamică, dornică să-și depăşească limitele, Cleonia şi-a descoperit pasiunea.

„Judo a fost primul sport pe care l-am practicat în mod organizat, dar în  paralel am mai încercat şi altele. La toate am putut să renunț dar la judo nu!”

Pe AIMX citiți aici  articole despre sportivii români care participă la Jocurile Olimpice de iarnă.

Autor: Ovidiu Pețenghea