Concurs de Mountain Bike! Start pentru romani in Africa de Sud! Absa Cape Epic

779

Concurs de Mountain Bike cu participare de top, cu romani ambitiosi, dar si cu taxe „piperate”. Tricolorii concureaza in Absa Cape Epic, cel mai tare concurs de mountain bike din lume.   Aimx a luat ultimele  impresii din delegatia tricolora inainte de start.

„Emotii si nerabdare, avem la pachet! Suntem increzatori ca va iesi bine. Am venit sa terminam acest concurs. Organizarea  este impresionanta. Asa ceva n-am vazut in Europa. „ -Catalin Sprinceana

Concurs de Mountain Bike pentru echipa Dinamo-BikeXpert Racing 1!

Catalin Sprinceana si Hans Comijn, concurent belgian care locuieste in Bucuresti se lanseaza la 9 si 13 minute.

In concurs e inscrisa si echipa mixta Dinamo-BikeXpert Racing 2: Karina Bonta si Razvan Juganaru cu start la 9 si 20 de minute.

Concurs de Mountain Bike in Africa de sud si pentru Vlad Dascalu care locuieste in Spania, Vlad intra la Absa Cape Epic alaturi de un coleg de la echipa sa Brujula Bike. 

Vremea e excelenta, cu o temperatura la start  de 25 grade. Favoritii sunt pregatiti. „Cred ca echipa Scott-Sram condusa de Nino Schurter se va intrece din nou pentru victorie. Ei au castigat anul trecut. Cred ca si campionul mondial la maraton Alban Lakata va face o treaba buna.”– -Catalin Sprinceana

Concurs de Mountain Bike de top cu sacrificii financiare pentru romani!

Doar taxa de inscriere/echipa sare de 5000€! Biletele de avion ajung la 950€/persoana. Sunt cheltuieli pentru cazari inainte si dupa cursa, mancare in perioada pre si post cursa si masini de inchiriat. Totul se duce spre 10 000 €/ echipa.

AIMX l-a intrebat despre taxele de concurs si pe Tudor Oprea, participant anul trecut in cel mai tare concurs de mountain bike.

„Mi-ar placea sa mai particip si sper sa mai ajung la Cape Epic. Deocamdata incerc sa ma refac dupa o fractura de clavicula suferita in urma cu 3 saptamani la o competitie din Cipru. Cape Epic este o competitie deosebita, dar are si un cost pe masura. Putin exagerat dupa parerea mea, dar este in continuare „over booked”. Deci e ok pentru organizatori. Taxa de inscriere a crescut constant in ultimii ani. „-Tudor Oprea

Tudor Oprea si Lucian Logigan de la Scott Geiger au incheiat anul trecut pe locul 35 in clasamentul general. 503 echipe au reusit sa ajunga la linia de finish. Va reamintim timpul scos de romani si cine a castigat in 2017, aici.

Romanii concureaza in Absa Cape Epic incepand de astazi(duminica). Sunt peste 800 de km.in 8 zile!

Autor: Ovidiu Pețenghea