luni, februarie 26, 2024
AcasăINOTCostea a primit medalia de aur de 1 Decembrie. Povestea Biancai la...

Costea a primit medalia de aur de 1 Decembrie. Povestea Biancai la inot

Costea a primit medalia dupa o evolutie excelenta finalizata cu un record national la Concursul Tarilor Central Europene. Competitia a fost organizata la Novi Sad, in Serbia. Pentru a putea continua inotul de performanta, parintii Biancai s-au mutat din Galati unde a inceput sa practice inotul,  in Campina. In Constanta familia Costea s-a mutat in 2017. Bianca a avut astfel posibilitatea sa se antreneze cu Eduard si Beatrice Caslaru.

Costea a primit medalia de aur la moment aniversar in Romania. AIMX a aflat ce a simtit tanara inotatoare la momentul festiv.

„Rezultatele de la concursul din Serbia cu siguranta reprezinta o realizare importanta. Locul 1 si record national la proba de 50 liber grupa de varsta 13 si 14 ani. Munca noastra ca echipa a dat roade, ne-am atins obiectivul urmarit si faptul ca am obtinut medalia de aur chiar de ziua nationala a Romaniei a fost foarte emotionant.” -Bianca Costea

Bianca a inceput sa inoate la Galati, in 2012,  fiind antrenata de  Mihaela Hodina in cadrul clubului Viva Sport Club Galati (astazi Aqua Sport Galati). Rezultatele la acest club s-au materializat prin numeroase locuri pe podium la concursuri organizate de AMNB, concursuri nationale si de club. Sunt peste 100 de premii cu locurile I, II si III totalizate in perioada activitatii sportive de la Clubul Viva. La concursul organizat de Camelia Potec – „In cautarea viitorilor campioni” Bianca a obtinut locul I la 50 liber si 50 spate in 2014 si locul I la 50 spate in 2015. A urmat o perioada de 18 luni la Campina unde a inotat la Clubul Barracuda sub indrumarea antrenorului Gabriel Cojocaru.

Costea a devenit campioana nationala absoluta in cadrul concursului National de Poliatlon desfasurat la Bacau in perioada 25 – 27.11.2016. In cadrul acestui concurs, a obtinut doua titluri de campioana nationala. Bianca s-a impus la procedeele liber si fluture. Bianca a fost  vicecampioana la procedeele bras si spate.

La Concursul National de la Brasov, desfasurat in perioada 1 – 3.07.2016, Bianca a reusit sa castige doua titluri de campioana nationala la probele de 50 si 100 spate.

Costea a inceput de anul trecut o noua etapa de pregatire la Clubul Dinamo sub indrumarea tandemului Eduard si Beatrice Caslaru. Sub noua indrumare a obtinut urmatoarele rezultate la Campionatele Regionale Cadeti  – aprilie 2017  – Izvorani – Locul I la 200 liber, Locul II la 100 bras, 100 spate si locul III la 200 mixt.

– In cadrul Concursului National de Cadeti de la Targoviste Iulie 2017, Bianca a obtinut 4 titluri de

campioana nationala (50 fluture, 100 spate, 100 liber si 50 liber) cu record national la proba de 50 liber.

Bianca a fost legitimata incepand cu  13.02.2017 la Clubul STEAUA insa continua antrenamentul cu acelasi antrenor.

„Imi place foarte mult sa o urmaresc pe Sarah Sjostrom si ma inspira si rezultatele antrenoarei mele Beatrice Caslaru. Pentru anul 2019, principalul obiectiv este participarea si obtinerea unei medalii la Festivalul Olimpic al Tineretului European din iulie 2019 si participarea la Campionatele Europene de Juniori.” -Bianca Costea

Autor:Ovidiu Pețenghea

DIN ACEEASI CATEGORIE
- Reclamă -

CELE MAI POPULARE