Cristi Mosoiu a reusit o dubla de senzatie la Nationalele de Alergare Montana: doua titluri de campion national la individual

381

Cristi Mosoiu a avut un sfarsit de saptamana perfect. A reusit o dubla de senzatie la Campionatele Nationale desfasurate la Campulung Moldovenesc, Suceava. A castigat titlul atat la alergare de distanta lunga, cat si la scurta.

Nimic nu e intamplator insa pentru alergatorul de 33 de ani. In ciuda unui an in care epidemia de coronavirus a anulat multe evenimente de alergare de anvergura, Cristi nu a incetat sa se pregateasca la fel de constiincios: „Nu am avut nicio zi fara antrenamente. M-am pregatit la aceeasi intensitate”, a declarat pentru aimx.ro alergatorul din Moieciu de Sus.

Cristi Mosoiu si-a aparat titlul de campion national de alergare pe distanta lunga. In plus si l-a trecut in palmares si pe cel de la scurta distanta

Campulung Moldovenesc pare locul perfect pentru organizarea competitiilor de alergare montana in plina epidemie de coronavirus. Pe 8 august 500 de concurenti au luat startul la Bucovina Ultra Rocks in 5 probe diferite. Doua luni mai tarziu localitatea din nordul tarii a gazduit Campionatele Nationale de Alergare Montana pe distanta lunga si scurta. „M-au impresionat voluntarii. Galagiosi si tot timpul prezenti cu incurajari. De nota 10. Traseul a fost foarte bine marcat, chiar daca dificil, iar peisajele foarte frumoase”, a prezentat pe scurt atmosfera de concurs Cristi Mosoiu.

Cristi Mosoiu urmat de Leonard Mitrica pe una dintre urcarile extrem de abrupte de la Nationale

Mosoiu a fost marele castigator de la individual: el a devenit campion national in ambele probe. La echipe CSA Steaua a urcat pe 2 la lunga distanta si cu doua echipe aliniate la scurta distanta a revendicat primele doua pozitii. Alergatorul de 33 de ani a vorbit in premiera pentru aimx.ro despre performanta obtinuta:

„Obiectivul meu era proba lunga, dar pot sa spun ca m-am simtit perfect in ambele zile. Chiar mai bine duminica, la scurta. Mi-am facut tonusul la lunga unde am condus de la inceput pana la final. Nu am plecat nici foarte tare, nici foarte usor. Primii 16 kilometri i-am alergat cu Andrei Preda, iar apoi am fortat, m-am distantat suficient si am castigat. La proba scurta dupa prima urcare eram al 7 -lea. Cand am inceput a doua tura urcasem pe 4. Am vazut ca ma simt foarte bine asa ca am accelerat si am ajuns sa conduc. Nu-mi venea sa cred cand am trecut linia de finish. Eram foarte fericit. E prima data in cariera mea cand reusesc doua titluri la nationalele la alergare. Mi s-a mai intamplat in 2013, la bitalon, atunci cand am cucerit titlul de campion national la sprint si pursuit”.

Cristi a declarat ca a ramas motivat pe tot parcursul anului:

„Eu nu am incetat sa ma pregatesc chiar daca a fost cum a fost situatia. Mi-am facut antrenamentul, am fost constiincios. Cand faci cu placere nu doar din obligatie e mai usor sa te motivezi. M-am pregatit ca de concurs, la aceeasi intensitate”.

Campionatul National de Alergare de Scurta Distanta a fost criteriu de calificare pentru Campionatul Balcanic

S-au calificat primii 4 sportivi la masculin si feminin, la seniori, tineret si juniori. Campionatul Balcanic de alergare montana ar urma sa se desfasoare la sfarsitul acestei luni la Poiana Brasov pe o distanta de 10-11 kilometri, cu 1000 de metri diferenta de nivel.

Rezultate, Campionatul National de Alergare Montana de distanta scurta, masculin:

 1. Cristi Mosoiu 59.59
 2. Viorel Palici 1.00.59
 3. Leonard Mitrica 1.01.11
 4. Andrei Preda 1.01.15
 5. Ionut Zinca 1.02.11

Rezultate, Campionatul National de Alergare Montana de distanta scurta, feminin:

 1. Cristina Simion 1.06.36
 2. Madalina Florea 1.08.30
 3. Andreea Piscu 1.08.36
 4. Ingrid Mutter 1.09.29
 5. Crina Buzgan 1.17.22

Rezultate, Campionatul National de Alergare Montana de distanta lunga, masculin:

 1. Cristi Mosoiu 2.38.24
 2. Andrei Preda 2.42.34
 3. Andrei Ivanescu 2.51.22
 4. Dan Alexandru Hriscu 3.00.17
 5. Ianko Slovak 3.00.49

Rezultate, Campionatul National de Alergare Montana de distanta lunga, feminin:

 1. Andreea Piscu 3.12.25
 2. Crina Buzgan 3.23.49
 3. Ionela Viorica Dobrita 3.39.42
 4. Viorica Malai 3.44.19
 5. Andreea Adela Pavel 3.57.01

Rezultatele complete le gasesti, AICI !!!

Autor: Vlad Lucian Arhire