Criteriile de participare la Europeanul de 24 de ore alergare de la Timisoara

881

   Federatia Romana de Atletism a stabilit criteriile pe care se va face selectia lotului Romaniei. Tara noastra gazduieste in premiera Campionatul European de 24 de ore de alergare. Competitia va avea loc la Timisoara in 26-27 mai 2018.

BAREMUL MASCULIN: 175 de kilometri, BAREMUL FEMININ: 150 de kilometri  

Baremul pentru barbati este de 175 de kilometri la o competitie de alergare de 24 de ore. In timp ce in concursul feminin baremul stabilit este de 150 de kilometri. Sunt luate in calcul doar performantele din 2016 incoace. Ultraatletul trebuie sa-si confirme rezultatul printr-un link catre pagina unde apare rezultatul sau. Data limita pentru imbunatatirea rezultatelor este 31 martie 2018.

Lotul Romaniei va fi format din maximum  9 sportivi pentru fiecare categorie: masculin, respectiv feminin. In concursul pe echipe vor fi selectati pentru concurs doar sportivii cu primele 6 rezultate. In cadrul concursului pentru fiecare echipa NATIONALA vor puncta doar primii 3.

E important de stiu ca toti alergatorii care doresc sa faca parte din lotul Romaniei trebuie sa aiba cetatenia romana si sa fie legitimati la un club afiliat Federatiei Romane de Atletism. In acelasi timp trebuie sa detina viza medicala. Viza trebuie obtinuta de la Centrul Teritorial de Medicina Sportiva din judet sau de la Institutul National de Medicina Sportiva (INMS). Este necesara  mentiunea expresa “apt pentru alergare de durata (maraton, semi-maraton, alergare 24 de ore)”. Informatii suplimentare puteti obtine la adresa de mail ultraatletism@fra.ro.