David Popovici a câştigat la 100 și la 200 metri liber la Barcelona

0
22
David Popovici a câştigat la 100 și la 200 metri liber la Barcelona
David Popovici a câştigat la 100 și la 200 metri liber la Barcelona

David Popovici a câştigat la 100 de metri liber la Mare Nostrum. Acum sportivul antrenat de Adrian Rădulescu are recordul competiției la 200 m. Au evoluat la Barcelona și Patrick Dinu, respectiv Daria Măriuca Silișteanu.

David Popovici a câştigat la Barcelona cu nou record în proba de 200 metri liber. Şi atunci pe locurile doi şi trei s-au clasat Hwang şi Matsumoto.

David Popovici (19 ani), campion european şi mondial a doborât un record care era fixat de 19 ani. Fostul record al circuitului Mare Nostrum la 200 metri liber îi aparţinea germanului Paul Biedermann, din 13 iunie 2005 (stabilit la Monaco).

David Popovici a obținut a patra victorie din tot atâtea curse în finalele probelor în care a evoluat la Campionatele Naţionale. Întrecerile de înot în bazin de 50 de metri pentru seniori, tineret şi juniori I-II au fost găzduite din nou la Otopeni. 

David Popovici a obținut a patra victorie după succesul la 100 metri liber. Sportivul antrenat de Adrian Rădulescu a dominat actuala ediție a Naționalelor! Top trei completat de Patrick Dinu și de George Adrian Raţiu.

David Popovici a obținut a patra medalie de aur la Otopeni
Sursa Facebook FRNPM

“Sunt foarte mulţumit. Cred că n-am mai coborât de aproape un an sub 48. Cred că da, sunt în grafic pentru JO. Mă bucur că am îndeplinit obiectivul principal la aceste campionate şi anume să mă calific la Campionatele Europene. Singurele obiective pentru JO sunt să dau tot ce am mai bun. Mai mult decât atât nu am ce să fac”, a declarat Popovici în direct la TVR Sport.

Pe AIMX  citiți și articole despre români implicați în competiții de alergare. Detalii aici!