De 21 de ani canoiştii români nu au mai luat medalie olimpică.

139
De 21 de ani canoiştii români nu au mai luat medalie olimpică.

De 21 de ani așteaptă România un succes la kaiac-canoe, la Jocurile Olimpice! Speranțele se îndreaptă către Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă, sportivii care vor concura la Tokyo.

De 21 de ani tricolorii nu au mai urcat pe podium la Jocurile Olimpice. Florin Popescu, actualul antrenor al lotului olimpic de canoe şi Mitică Pricop cucereau ultimul aur pentru România la Sydney 2000, în proba de C2 1.000 metri.

Sunt condiții speciale în care tricolorii vor evolua! Se schimbă vântul de la o jumătate de oră la alta. Apa e sărată şi poate să influenţeze vâslitul. Tricolorii nu au avut posibilitatea să se antreneze la Tokyo. Medalia a fost obiectivul din urmă cu cinci ani. Este un obiectiv fixat şi asumat de Ion Bîrlădeanu, medaliat cu bronz la Moscova 1980 în proba de kaiac simplu 1.000 metri.

De 21 de ani canoiştii români nu au mai luat medalie olimpică.

Șeful federaţiei și-ar fi dorit ca întrecerile olimpice să se fi organizat anul trecut fiindcă peste Mihalachi, a mai trecut un an. Dar pe de altă parte compensează Chirilă, care e mai tânăr şi care a mai crescut.

Anul acesta Cătălin Chirilă şi Victor Mihalachi au cucerit medaliile de bronz în proba de canoe 2 pe distanța de 1000 m (C2 – 1000 m), la Campionatele Europene de kaiac-canoe găzduite de localitatea poloneză Poznan.

Tandemul Chirilă / Mihalachi a început bine cursa și se afla pe primul loc după primii 500 metri. Finalul a aparținut însă  germanilor Sebastian Brendel/Tim Hecker care i-au învins pe ruşii Kiril Şamşurin/Ilia Pervuhin și au cucerit medaliile de aur.

În proba feminină de canoe 1 pe 200 metri, Ştefănica Ursu a ocupat locul 9 în finală, iar Mihai Şerban şi Daniel Burciu au ocupat locul 7 în Finala B a probei masculine de kaiac 2 pe 500 m (K2-500 m).

Probele de kaiac şi canoe au adus 34 medalii României la Jocurile Olimpice, dintre care 10 de aur, 10 de argint şi 14 de bronz, conform COSR.

Pe AIMX aflați aici mai multe vești despre sportivii României care participă la Tokyo!