Declaratia lui Viorel Palici dupa primul titlu castigat in 2021

0
700
Declaratia lui Viorel Palici dupa primul titlu castigat in 2021

Declaratia lui Viorel Palici dupa primul titlu de campion national cucerit in noul an vine de la Azuga. Viorel Palici s-a impus pe partia de schi Sorica in proba de vertical. A fost a patra editie a concursului de schi alpinism, Skimo Vertical Race Azuga. Viorel Palici a castigat in fata lui George Jinga cel mai bun la categoria sub 18 ani. Pe trei a fost Constantin Surdu cel mai bun la sub 20 de ani!

Declaratia lui Viorel Palici dupa titlul de campion national la vertical castigat la Azuga.

Declaratia lui Viorel Palici dupa primul titlu castigat in 2021

”Nu am avut zapada sa pot pregati cursa, dar stiam ca o sa castig ca am avut antrenament de pregatire fizica pentru curse. M-am simtit bine in timpul cursei! Am plecat la start mai usor si am mers pana la jumatatea partiei cu ceilalti. Apoi am fortat si am luat avans. Pe urma am tinut ritmul pana la final. Am castigat fara probleme!”-Viorel Palici

La seniori, Palici a fost urmat de dinamovistul Gorge Coltea. Top 3 a fost completat de colegul lui Palici, Andrei Preda care a revenit dupa problemele cauzate de covid. Andrei a trecut peste doua saptamani de lupta cu virusul si a avut doar 5 zile de schi!

Viorel Palici legitimat la CSA Steaua a pregatit sezonul de iarna in Austria, la Obertilliach, Tirol. Sportivul vrea sa-si imbunatateasca performantele la Europenele si Mondialele de Winter Triatlon. La sfarsitul lui februarie-inceputul lui martie, 2020, Palici a reusit cel mai important rezultat individual al carierei indiferent de sportul pe care l-a practicat: medalie de bronz la Campionatul European de Winter Triatlon desfasurat la Cheile Gradistei.

Declaratia lui Viorel Palici dupa primul titlu castigat in 2021

„În acest sezon mi-aș dori să fac din nou niste curse bune si sa fiu in top 10 la Campionatul European și la Campionatul Mondial de Winter. Mi-aș dori si o medalie, dar vom vedea cum decurg lucrurile. La schi alpinism as vrea sa pot ajunge la Campionatul Mondial din Andora si La Piera Menta unde se desfășoară si Campionatul Mondial la echipe”.

Pe AIMX aflati aici rezultate pentru echipa Romaniei la Campionatele Europene de Bob din Germania.