Denisa Dragomir are „BULETIN” in alergare: 14 ani dedicati performantei

0
1765

   Denisa Dragomir este o alergatoare montana de succes. Are in palmares trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale de Alergare Montana pe distanta lunga (individual si doua cu echipa). Le-a cucerit in 2017 si 2018. 2017 a fost cel mai bun al sau. 2019 e hotarat sa il depaseasca pe „fratele” lui mai mic. 14 din cei 26 de ani impliniti in luna august i-a dedicat alergarii. A muncit si munceste enorm. O face insa cu placere si se simte implinita. Cititi un reportaj realizat pentru Baneasa Forest Run.

  Denisa Dragomir a castigat in week-end International Veia Sky Race pentru a patra oara consecutiv

Denisa Dragomir alergareO discutie cu Denisa Dragomir este tot timpul placuta. Denisa e zambet si ambitie, e modestie si performanta, e munca si valoare.„Daca stau bine si ma gandesc rezultatelele mele de pana acum sunt 80 la suta munca, 10 la suta talent si 10 la suta noroc. Trebuie sa ai si dramul acela de noroc. Dar nu poti sa te asezi la start doar bazandu-te pe noroc”, spune Denisa.

Discutia se poarta intr-o dupa amiaza de sambata. Sportiva nascuta in Berevoiesti,Arges, se afla intre doua curse. Vineri a luat locul 3 in proba de VERTICAL de la International Veia Sky Race (3,4 km cu 1800 de metri diferenta de nivel). Duminica urma sa participe la cursa lunga: de 31 de kilometri, cu 2600 de metri diferenta de nivel. A castigat-o. Si nu oricum. Cu nou record: 3.23.27. Este pentru a patra oara consecutiv cand Denisa Dragomir castiga acolo: 2015,2016,2017 si 2018. Succesul vine la doar o saptamana dupa o alta cursa castigata  cu record: Rosetta Sky Race (24 de kilometri, cu 1800 de metri diferenta de nivel). A oprit cronometrul dupa 2 ore, 30 de minute si 39 de secunde. „De 4 ani fac naveta Romania-Italia. Ma simt excelent aici, ca acasa. Oamenii sunt foarte ok cu tine. Cel mai mult imi place ca toti sunt implicati. Citesc informatii din ziare, stiu rezultate, stiu sportivi. Ma opresc pe strada si imi ureaza succes si ma incurajeaza. Organizatorii sunt si ei foarte implicati”.

Ce obiective majore si-a stabilit pentru 2019, cand intentioneaza sa se retraga, ce spune de performanta lui Robert Hajnal de la UTMB, dar si raspunsuri la alte intrebari inedite cititi in articolul care continua pe Baneasa Forest Run. 

Autor: Vlad Lucian Arhire (aimx.ro) pentru Baneasa Forest Run