Denisa Dragomir este campioana europeana la skyrunning

706

Denisa Dragomir si-a trecut o noua performanta de exceptie in palmares. Romanca din Arges a castigat medalia de aur la Campionatul European de Skyrunning. Concursul s-a desfasurat la Piedmont, in nordul Italiei. Alergatorii au avut de parcurs un traseu superb, cu priveslisti spectaculoase. Alpii, cu varfuri de peste 4000 de metri, au format un decor de vis. Traseul a avut o lungime de 31 de kilometri, cu 2600 de metri diferenta de nivel.

Denisa Dragomir s-a impus autoritar si a castigat Campionatul European de Skyrunning  in 3 ore, 23 de minute si 30 de secunde 

Campionatul European de Skyrunning s-a tinut pe traseul cursei Veia Sky Race. O cursa familiara Denisei. Sportiva s-a aflat pentru a cincea oara consecutiv la start. A castigat de fiecare data competitia. Si este si detinatoarea recordului la feminin: 3.23.27. Anul acesta a fost la doar 4 secunde de a-si bate propria performanta.  Cea mai mare altitudine la care au ajuns alergatorii a fost de 2500 de metri. Calita pe un traseu extrem in aceasta vara, in etapa de Cupa Mondiala de Sky Running Extreme Matterhorn Ultraks, Denisa Dragomir a fost prima la Cimo Verosso (2250 de metri).  Apoi a reusit sa mareasca distanta fata de adversarele sale, iar la final a avut un avantaj de aproape 5 minute fata de locul al doilea. Denisa a castigat aurul in 3.23.30. A fost urmata de suedeza Fanny Borgstom 3.28.24 si de alergatoarea din Spania Ainhoa Sanz, 3.29.45.

Jan Margarit Sole a devenit campion european. Timpul sau: 2.53.57. Roberto Delorenzi, din Elvetia a cucerit argintul in 2.57.25, iar spaniolul Zaid Ait Malek a terminat pe 3 in 2.59.17.

Tot pe aimx.ro puteti citi un articol despre una dintre halterofilele de mare perspectiva ale Romaniei, aici!!!

Autor : Vlad Lucian Arhire

Credit Photo:International Skyrunning Federation