Denisa Dragomir vorbeste despre prima parte a sezonului: „Dupa Zegama s-a intrerupt ceva”

0
975

    4, 4, 3. Nu este asezarea in teren a unei echipe de fotbal. Sunt locurile ocupate de Denisa Dragomir in cele mai importante 3 competitii din acest an. „Dupa Zegama s-a intrerupt ceva” spune Denisa. A fost anul in care a simtit poate cea mai mare presiune de cand a inceput sa obtina rezultate importante in alergarea montana. 3 obiective majore a avut in aceasta prima jumatate de sezon: Zegama Aizkorri (Spania), Campionatul Mondial de Alergare Montana de distanta lunga si Giir di Mont (Italia).  

Denisa Dragomir s-a clasat pe locul 3 la Giir di Mont. In 2015 castiga competitia. Anul trecut venea tot pe 3, loc ce ii aducea medalia de bronz la Campionatul Mondial

Denisa a alergat cei 32 de kilometri, cu 2400 de metri diferenta de nivel in 3.59.41. Timpul este aproape identic cu cel din 2017. Atunci ajungea la finish cu 7 secunde mai devreme. „M-am intrebuintat mult mai mult fata de anul trecut. Am suferit mai tare. Am tras pana la final. Ma enervam ca nu imi iese alergarea asa cum imi doream. Am tot sperat sa o ajung pe italianca de pe locul 2, Elisa Desco, dar nu s-a mai putut. Nu am mai avut energia de a zambi la finish. Eram epuizata. Mi-am dat seama ca nu merge cum vreau eu inca de pe prima urcare. Ce anul trecut alergam pe urcare, acum imi era foarte greu sa tin acelasi ritm. Chiar daca nu a fost cum mi-as fi dorit sunt fericita ca sunt in primele 3”, a spus pentru aimx.ro Denisa Dragomir.

Alergatoarea a continuat: „Simteam nevoia acum de o pauza, dar in week-end sunt Campionatele Nationale la Campulung Moldovenesc. Voi fi prezenta acolo”. Denisa este de 6 ori campioana nationala de senioare. Sportiva de 26 de ani resimte oboseala acumulata in ultimele luni. „S-a adunat oboseala. Si fizica, dar si psihica. Tot timpul pe drumuri. Ba in avion, ba in masina. M-am antrenat poate si un pic prea mult. Am avut o dorinta foarte mare in acest an de a obtine rezultate foarte bune in competitiile mari si am iesit putin obosita din Piatra Arsa, inainte de Mondial. Per total insa sunt multumita de ce am realizat”, a mai precizat Denisa.

Denisa Dragomir: „Inainte de Zegama am dormit doar 4 ore. A fost o presiunea uriasa”

Denisa Dragomir vorbesteLa Zegama, Denisa a concurat impotriva spumei din skyrunning. La finalul concursului a ocupat locul 4 si avea sa declare: „Am invins fete pe care nu visam vreodata sa le bat”. Nici nu prea a avut timp de vise inainte de cursa. „Am dormit doar 3-4 ore in noaptea dinaintea startului. Am pus o presiune foarte mare pe mine. Poate din cauza concurentei, a faptului ca imi doream un rezultat bun…Alerg din placere si o fac pentru mine. Nu simt o presiune din exterior ca ar trebui sa fiu tot timpul pe locul intai. Nu sunt un robot sa pot castiga toate cursele.”

Dupa Zegama a urmat Mondialul de Alergare Montana din Polonia. Cireasa de pe tort. „Pana la Zegama m-am simtit foarte bine. De-acolo s-a intrerupt ceva. Obiectivul meu la Mondiale a fost sa vin in primele 6. Sigur, daca as fi putut lua o medalie era fantastic. A fost un traseu de fuga. Era un fel de „maraton de sosea”. A fost si vremea care pe mine m-a dezavantajat. A plouat. A fost frig. Pe a doua urcare simteam ca aveam bolovani in picioare. Am fost mereu in primele 6. Am recuperat pe coborari si am ajuns pe locul 4 la final. A fost anul locului 4 pana acum. Nu e tocmai placut sa fii pe locul 4…” a mai adaugat Denisa Dragomir.

Autor: Vlad Lucian Arhire

Credit Photo: Val Brevettola Sky Race- Federico Manoni