Dorin Velicu nu mai poate reprezenta Romania la skeleton. Ce s-a intamplat:

559
Dorin Velicu nu mai poate reprezenta Romania la skeleton. Ce s-a intamplat:

Dorin Velicu nu stie daca va aparticipa in China dupa ce a evoluat  la doua editii ale Jocurilor Olimpice la sketeton, proba asemanatoare saniei dar in care concurentii concureaza cu capul in jos. Dorin Velicu si Maria Marinela Mazilu au concurat pentru Romania anul acesta la PyeongChang. Anul trecut Dorin a terminat Cupa Intercontinentala pe locul 9 la total. Velicu a avut doua clasari in primii zece si 4 clasari in primii 15. Dorin a fost pe 7 la St. Moritz si pe 9  la Altenberg.

Dorin Velicu nu vrea sa-si piarda continuitate si ataca apararea titlului national la skeleton chiar daca nu mai reprezinta Romania la nivel international.

„Federatia a luat hotararea de a desfinta loturile de seniori. M-am retras pentru o vreme si eu si Maria. Eu m-am apucat sa fac scolile de salvator montan, o mai am pe cea de iarna. In acelasi timp imi fac un plan pentru a strange banii pentru urmatoarea Olimpiada. Ma voi antrena pe cont propriu cam la fel cum am facut si pana acum de mai mult de 4 ani incoace.”-Dorin Velicu

Dorin Velicu este la Innsbruck si se pregateste pentru Campionatele Nationale ale Romaniei care sunt programate la Igls-Austria intre 17 si 22 decembrie.

”Ma antrenez pentru  ca anul acesta nu am iesit pe gheata deloc. Am doua luni in minus de pregatire in spatele colegilor. Vreau sa-mi apar titlul de campion national. M-am antrenat alaturi de RoyalAirForce din Marea Britanie. Acum ma antrenez alaturi de austrieci.”

Alaturi de Dorin vin si colegii de la clubul unde activeaza ca antrenor si e si sportiv. Grupul CSI Vatra Dorna va fi format de Dorin, Delia Ivas, Daria Miroiu, Gabriel  Candrea. Daria Miroiu  concureaza la tineret.

„Delia Ivas e antrenoarea si colega noastra de la Olimpiada de la PyeongChang. Singurii participanti pentru Romania, actualmente, in competitiile internationale sunt: Mihai Pacioianu si Sebastian Enache, singurii sportivi in lotul romanesc. De pe urma calificarii mele la Olimpiada ei au ramas si cu un loc in Cupa Mondiala. Sper sa reuseasca sa mentina acest loc. Eu am facut tot ce am facut pana acum cu pasiune si daruinta pentru tara in care m-am nascut. Daca mi se vor mai pune piedici si nu am sa pot sa le mai infrunt voi fi nevoit sa schimb tara ori ca antrenor ori ca sportiv. De 13 ani de cand fac sportul asta si de 23 de cand fac sport nu m-am gandit niciodata sa schimb tara. E din ce in ce mai rau. Nu am fost nici macar felicitat de catre conducerea federatiei pentru calificarea de la PyeongChang in schimb am primit reprosuri. Titlul de campion national pot sa-l apar pentru ca la nationale reprezint clubul nu tara. Eu vreau sa fac acest sport cu un potential enorm la o medalie olimpica. Vreau sa fac cat pot eu de mult ca cei care vor reprezenta in continuare Romania sa nu sufere ce am suferit eu si sa aiba totul ca sa faca performanta.”-Dorin Velicu

Autor: Ovidiu Pețenghea