ELENA PAGU: două recorduri mondiale spulberate la 90 de ani

1042

     Românca FENOMEN      

 „Favorita publicului”, așa o prezintă pe Elena Pagu pagina oficială de FACEBOOK a Campionatului Mondial al Veteranilor desfășurat în Perth, Australia. La 90 de ani, românca a cucerit două medalii de aur și a stabilit două noi recorduri mondiale.  Mai mult decât atât a intrat în inimile miilor de oameni care au stat cu ochii pe competiția din Australia.

         O adevărată sursă de inspirație, Elena Pagu, a oprit cronometrul la o oră, 31 de minute și 18 secunde în proba de 10 kperth-germaniam marș. Cursa de 5 km marș a terminat-o în 44 de minute, 28 de secunde și 33 de sutimi. Ambele performanțe reprezintă noi recorduri mondiale ale probelor la categoria de vârstă +90 de ani.

       Elena Pagu a început să alerge constant la vârsta de 59 de ani, cu puțin timp înainte să se pensioneze. Din program nu lipsesc o dată la doua zile exercițiile specifice de gimastică.

        Cea mai vârstnică particpantă la Mondialele din acest an este Elfriede Fuks, din Germania, de 96 de ani. Ea a câștigat proba de aruncare a greutății în urma unei aruncări de 3 metri și 69 de centimetri.

    Perth este gazda celei de-a 22-a ediție a Campionatelor Mondiale dedicate veteranilor. Competiția are loc în perioada 26 octombrie – 6 noiembrie.