Echipa feminina a Romaniei este Campioana Europeana la 10 mii de metri

518

Echipa feminina a Romaniei a castigat Cupa Europei la 10 mii de metri. A fost cea de-a 22-a editie. Competitia a avut loc in nord vestul Londrei in cadrul unui eveniment atletic de amploare: „Paliament Hill Athletics Track”. 8000 de spectatori au creat o atmosfera extraordinara pe durata celor 9 ore de intreceri. Romania a surclasat chiar tara gazda: Marea Britanie.

Ancuta Bobocel, Roxana Birca si Nicolae Soare si-au facut si baremurile pentru Campionatul European de Atletism, Berlin (august)

Echipa feminina a Romaniei a fost formata din Ancuta Bobocel, Roxana Birca, Cristina Simion si Andreea Piscu. Ancuta Bobocel a concurat in FINALA A unde a venit a doua si a reusit si un personal best. Chemtai Salpeter din Israel a castigat cursa de 10 mii, iar in spatele Ancutei Bobocel a ajuns la finish reprezentanta tarii gazda: Arter Charlotte.

„Iti sunt recunoscatoare Londra , pentru a 2-a performanța remarcabila pe care mi-ai oferit-o in cariera mea. Prima emoție traita din tot sufletul fiind in 2012. Atunci am castigat etapa de Diamond League in proba de 3000m SC 9:25. La 6 ani distanta de la acel imens succes , imi oferi obtinerea unui timp extrem de mult dorit si muncit cu greu intr-o proba , care se pare ca ma astepta…”, a reactionat Ancuta pe pagina sa de facebook.

echipa feminina a RomanieiTimpii obtinuti de atletele din echipa feminina a Romaniei: 

Ancuta Bobocel: (locul 2, P.B)           31.42,12

Roxana Birca:(locul 4)                       32.30,97

Cristina Simion:                                 33:20,37

Andreea Piscu:                                  34:12,80

In urma acestor rezultate Romania a urcat pe prima treapta a podiumului la Cupa Europei. Pe locul al doilea s-a clasat Marea Britanie, iar pe 3 echipa Germaniei. La masculin, Nicolae Soare a reusit un PERSONAL BEST pe 10 mii de metri: 28.25,38. Atletul din Bacau s-a calificat astfel pentru Campionatul European din luna august.

Pentru a se califica la European fetele au avut de indeplinit baremul de 33.20, in timp ce baietii au trebuit sa coboare sub 28.55.

Autor: Vlad Lucian Arhire