Echipele României de tenis de masă au câştigat medaliile de aur şi de argint, la Campionatele Balcanice

199
Echipele României de tenis de masă au câştigat medaliile de aur şi de argint, la Campionatele Balcanice
sursa Facebook Irina Ciobanu

Echipele României de tenis de masă au făcut spectacol în Bulgaria! Echipa feminină, compusă din Irina Ciobanu, Adina Diaconu, Andreea Dragoman şi Alina Zaharia, a câştigat cu 3-0 toate cele patru meciuri, cu Turcia, Bulgaria, Albania şi Bosnia-Herţegovina. Bulgaria este vicecampioana, iar Turcia a obținut medaliile de bronz. Cea de-a 46-a ediţie a Campionatelor Balcanice continuă vineri cu meciurile la individual.

Echipele României de tenis de masă au câştigat în Bulgaria medaliile de aur, la feminin, şi de argint, la masculin, la Campionatele Balcanice de tenis de masă pentru seniori de la Albena.

Alin Spelbuş, Alexandru Manole și Cristian Chiriţă au câştigat meciurile cu Bulgaria (3-0) şi cu Italia (3-2), în Grupa B. Echipa României a învins Albania în sferturile de finală (3-0), în semifinale a trecut de Serbia (3-0), dar a fost învinsă în finală de Turcia cu 3-1. Serbia a obţinut medaliile de bronz.

România are în pregătiri loturi și pentru Europenele pe echipe de la Cluj-Napoca, programate la finalul lunii. Bernadette Szocs şi Elizabeta Samara evoluează în acest weekend în concursul Top 16 Europa.

În 2018, Szocs a câştigat turneul, iar Elizabeta Samara s-a clasat pe locul al treilea.

România a mai câştigat turneul de trei ori la feminin, prin Olga Nemeş (1983), Emilia Ciosu (1993) şi Otilia Bădescu (1995), şi a mai terminat de şase ori pe locul al doilea.

Cea mai importantă competitie europeană a anului, 2021 GAZPROM  European Table Tennis Team Championships, este organizată de către Federația Română de Tenis de Masă și European Table Tennis Union, în perioada 28 septembrie – 3 octombrie 2021, la Cluj Napoca, în BT Arena. De vineri, 10 septembrie 2021, s-au pus în vânzare bilete la 2021 GAZPROM  European Table Tennis Team Championships. Biletele au prețuri cuprinse între 15 lei și 45 de lei, dar se vând și abonamente pentru toate zilele de competiție, la prețul de 70 de lei. 

Pe AIMX puteți citi aici și despre Andreea Uritescu, multipla campioană națională la tir cu arcul.