3 zile pana la EcoMarathon. aimx.ro va transmite LIVE-TEXT de la Moieciu de Sus

0
1230

   EcoMarathon este unul dintre cele mai frumoase concursuri de alergare montana din Romania. In 2018 competitia are programata editia a noua. 1784 de concurenti s-a inscris la cele doua probe: cros si maraton. In plus, 600 de copii sunt asteptati la cursele destinate lor. Alergatori din 24 de tari vin sambata, 5 mai, la Moieciu de Sus. aimx.ro va va tine la curent pe pagina de facebook si pe site, cu informatii – LIVE si imagini incepand cu ora 8 dimineata.

EcoMarathon a avut prima editie in 2010. Viorel Palici a castigat de 4 ori, George Buta de doua, iar Ionut Zinca o data. Editia din 2013 a fost castigata de italianul Daniele Cappelletti. 

EcoMarathonEcomarathon este organizat de Centrul de Ecologie Montana din Moieciu de Sus, o fundatie ecologica non profit. Concursul are doua curse: cros (14 kilometri, 600 de metri diferenta de nivel) si maraton (42 de kilometri, 2400 de metri diferenta de nivel). Timpul limita pentru parcurgerea crosului este de 3 ore si jumatate, iar pentru maraton de 9 ore. „Concursul este al celor care participa: atat alergatori, cat si sustinatori. Fiecare participant vine insotit de familie, de prieteni. Ne-am dorit inca de la inceput sa deschidem alergarea montana si catre cei care nu au gustat acest sport. Daca anul acesta vii ca insotitor, anul urmator cu siguranta te vei incumeta sa alergi crosul” a spus pentru aimx.ro Cornelia David, cea care face parte din staff-ul organizatoric.

Maratonul de la Chamonix a fost una dintre competitiile de unde s-au inspirat organizatorii EcoMarathon.

  In 2018, la EcoMarathon, vin alergatori din Africa de Sud, Noua Zeelanda, Asutralia, Suedia…In total 24 de tari au reprezentanti.

2017 si 2018 sunt editiile cu record de participare. Organizatorii au limitat numarul concurentilor la 1800. 10 la suta dintre ei vin de peste hotare.

EcoMarathon„Este o cursa frumoasa, o competitie buna. E o multumire pentru noi ca oamenii se bucura de ea. Primele 1500 de locuri s-au epuizat in doar doua zile ceea ce este un lucru extraordinar. Constant avem participanti din afara granitelor tarii. Intr-un an am avut un grup de peste 50 de greci. Anul acesta sunt concurenti din Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda. Ei vin special pentru EcoMarathon. Nu e doar un concurs. Este o sarbatoare aici timp de 3 zile. Este o satisfactie uriasa ca alergatorii merg in tarile lor si vorbesc pozitiv despre acest concurs. Este cea mai buna promovare pentru noi” a punctat pentru site-ul nostru Silvia David, organizatoare.

Echipa de alergare montana a Marii Britanii si doua sportive din echipa Salomon a Suediei se numara printre invitatii speciali.

” Traseul de concurs este de o frumusețe aparte, cu o alternanță a porțiunilor de urcare și coborare prin imprejurimile satului Moieciu de Sus. Oferă alergatorilor și susținatorilor oportunitatea sa descopere cadrul natural și tradițional de la poalele masivelor Bucegi și Leaota. EcoMarathon s-a nascut din dorința de a face cunoscute aceste locuri minunate. Prin concursul de alergare montana, incercam sa conservam și sa valorificam peisajele agro-pastorale, incurajand ecoturismul in zona si sportul in natura” – Silvia David.

  Spectacol pentru spectatori, concurenta acerba pentru alergatori

Aflat la o aruncatura de bat de casa, Viorel Palici este cel mai titrat sportiv la EcoMarathon. A castigat de 4 ori concursul: in 2010,2011,2016 si 2017. Sambata va avea parte de o concurenta importanta. Ionut Zinca, numarul doi in lume in alergarea montana pentru doi ani consecutiv, castigator al EcoMarathon in 2012, va fi prezent la start. George Buta, castigator de doua ori al EcoMarathon, Cristian Mosoiu, Paul Pepene, Silviu Balan sau moldoveanul Gheorghita Vitalie sunt alti alergatori care vor face competitia extrem de interesanta. 

Valoroasa alergatoare Denisa Dragomir este marea favorita a crosului feminin. aimx.ro va va tine la curent pe site, cu actualizari LIVE-TEXT, dar si pe pagina de facebook, cu fotografii si imagini VIDEO, sambata, incepand cu ora 8 dimineata.

Autor: Vlad Lucian Arhire.

Credit Photo: Fisheye